0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ny ambitiøs café på Nørrebro har en menu lidt ud over det sædvanlige

Nyåbnede The Sixteen Twelve i Jægersborggade går seriøst til opgaven med at gøre cafébesøg sundere. Uden at gå på kompromis med den gode smag.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Sixteen Twelve serverer blandt andet en salat med gæret og frisk kål, urter, nødder og bær. Caféen er især god til morgenmad og frokostretter.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den store porcelænskop er fyldt til randen med en mørkebrun bouillon med fedtperler på overfladen. »Den er skoldhed«, advarer fyren, der stiller den på bordet. Sådan kan han bedst selv lide den, men hvis jeg hellere vil vente til den køler lidt af, får den en sødere gulerodsagtig smag. Jeg sipper forsigtigt. Den smager af en virkelig god sovs uden jævning. Underligt, men også lidt lækkert. Som en guilty pleasure.

Vi sidder bænket uden for den lille kældercafé The Sixteen Twelve i Jægersborggade og lader os beværte med nye smagsoplevelser.

Ved siden af koppen med bouillon står et lille glas æblecidereddike. Jeg kan drikke den, før jeg spiser, eller vente til bagefter, får jeg venligt forklaret. Uanset hvad jeg vælger, er den lille syrebombe god for fordøjelsen af den salat, der står foran mig. Et lille himmelbjerg af fermenteret og rå kål, mynte, persille, gojibær, granatæblekerner, ristede blomkålsbuketter, hasselnødder og mandler. Dertil et æg kogt i gurkemeje og et par skiver hjemmebagt surdejsbrød.

Eddiken er, ja, syrlig. Ikke på en ubehagelig måde, men på en stærk-frisk måde, der gør den god at nippe af, når man har taget en slurk af den nærende umami-spækkede suppe. Det er et særpræget måltid, men det samler sig på magisk maner. Det gærede op mod kødsmagen, det fede og søde op mod eddiken, det urtede op mod ægget. Det er faktisk ret frækt.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Læs mere