Tegning: Philip Ytournel

Marvel Morten går på pension: Heltenes håndlanger hænger kappen efter 39 år i Fantask

I et helt arbejdsliv har han her været en rar, drilsk og mesterlig formidler af superheltenes univers. Men ak, nu er en æra forbi.

FOR ABONNENTER

Den tegneserienørdede knægt, der som 15-årig første gang dykkede ned i superhelteuniverset i kælderen i Pisserenden, går nu op ad trapperne igen – 39 år senere.

Marvel Morten, landets fremmeste kender af amerikanske Marvel-tegneserier og en kendis af en ekspedient, går på pension i eftermiddag.

Han har brugt hele sit arbejdsliv bag disken i Fantask, der åbnede tilbage i 1971. Her fyldte to langhårede hippier et folkevognsrugbrød med amerikanske tegneserier fra en indisk grossist i London, fragtede dem til København og læssede dem af i de rottebefængte kælderlokaler på hjørnet af Sankt Peders Stræde og Teglgårdstræde.

Hermed var Fantask grundlagt. Og det midt i et ’red light district’, hvor gamle ludere falbød deres varer til de unge knøse, der søgte ned i syndes hule med lavstatus-kultur. Altså tegneserieuniverset, hvor kunderne kunne lade sig suge ind i de kulørte striber med superhelte og -skurke.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce