Er du tyr? Så tiltrækkes du »af sanselige oplevelser, også dem på tomandshånd« i denne uge. Ibyen har et tip... Tegning: Philip Ytournel

Er du tyr? Så tiltrækkes du »af sanselige oplevelser, også dem på tomandshånd« i denne uge. Ibyen har et tip... Tegning: Philip Ytournel

iBYEN

Ibyen-horoskopet uge 44: Er du født i tyrens tegn? Så skal du til koncert i denne uge

Ibyen tipper dig og dit stjernetegn til pastafestival, klassisk musik og gyserfilm.

iBYEN

Vintertiden er officielt sparket i gang (har du husket at justere Casio-uret?), men ikke noget med at gå i dvale.

Denne uge er byen fuld af oplevelser, og vanen tro guider Astrolog-Brian og Ibyen her til de bedste kultur-, mad- og kunstoplevelser for netop dig og dit stjernetegn.

Husk! Du kan få dit stjernetegns horoskop automatisk tilsendt hver mandag ved at tilmelde dig Ibyens nyhedsbrev.

Horoskopet gælder fra mandag 29. oktober til søndag 4.november.

UGENS INTRO

Astrolog-Brian siger: Det er en noget anderledes og mere udadvendt energi, der toner frem ved ugens start. Lidt overfølsomt navlepilleri bliver afløst af en udadvendt og glad stemning, der opfordrer til en filosofisk tankegang. En sund nysgerrighed skal tilfredsstilles og sætte fokus på viden og uddannelse. Fællesskabsfølelsen er stærk.

Vædderen (21. marts-20. april)

Du vil gerne skille dig ud fra mængden. På den måde tiltrækker du personer, der er anderledes. Din nysgerrighed er også som en magnet på noget nyt og fremmed. De oplevelser, du søger, skal udvide din horisont og gøre dig klogere. Du kører gerne langt for at opsøge dette.

Ibyen spår: Hvad så, din weirdo-magnet? Du skal til eksperimenterende lydteater. Festivalen Gong Tomorrow er garant for den slags, og i år åbner herligheden med ’Nice Guys Win Twice’; videokunst, politiske diskurser og ny musik. På Refshaleøen, for du kommer ikke længere væk.

Nice Guys Win Twice. 2. nov. kl. 20. Entré: 120 kroner. Teaterøen, William Wains Gade 11, Kbh. K.

Vægten (24. sep.-23. okt.)

Du er opmærksom på, hvad andre har af overskud og får råd til. Selv om du ønsker at holde igen, vil du ikke at gå glip af noget. Især hvis du vil gøre et godt og kærligt indtryk, har du ingen stopklods. Dine penge er også godt givet ud, hvis de forbedrer dit udseende.

Ibyen spår: It’s tea time, dear. En kop god urtete holder skindet stramt, ånden ung og hjernen kvik, og i Magasin har de netop genåbnet deres historiske tesalon. Det er dessert-restauranten Winterspring, der sørger for bagværk og te udvalgt i samarbejde med ’førende, internationale te-sommelierer’.

Magasins Thesalon. Kongens Nytorv 13, Kbh. Alle dage 10-20.

Tyren (21. april-21. maj)

Der er fest og farver omkring dig først på ugen. Det kan være hyggeligt, men det er ikke noget, du holder til i længden. Du kan under stor opstandelse og måske protest trække dig fra sådan selskabelighed. Du tiltrækkes af sanselige oplevelser, også dem på tomandshånd.

Ibyen spår: Okay, party animal, onsdag er det tid til trække feststikket og søge indad. Tag i toppen af Rundetårn, hvor Søren Ulrik Thomsen og DR VokalEnsemblet med poesi og musik rejser gennem sorgens udtryk. Allehelgensaften har aldrig været så skrøbeligt smuk.

Sammen om sorgen. Onsdag 31. okt. kl. 19 og 21. Entré 130/60 kr. Rundetårn, Købmagergade 52A, Kbh.

Skorpionen (24. okt.-22. nov.)

Læg dine ideer og planer på bordet. Du står over for en sjælden chance for at trænge igennem, og den må du gribe. Det er let at mærke, hvad du brænder for, og dit engagement smitter. Du kan hurtigt samle andre omkring dig, og de aktiviteter, du vælger og planlægger.

Ibyen spår: Du er handlekraftig, og kors, hvor det klæder dig, Skorpion! Bevar din slagfærdighed, og tag til Snedkernes Efterårsudstilling 2018, der torsdag åbner på det smukke Thorvaldsens Museum. Mød morgendagens møbelarkitekter, og se gedigent, hjemmebanket snedkerkram på topniveau.

Snedkernes Efterårsudstilling 2018. 1. nov.-9.dec. Bertel Thorvaldsens Plads 2, Kbh. Entré 70 kr./50 kr.

Tvillingerne (22. maj-21. juni)

Særlige heldige omstændigheder kan næsten slå benene væk under dig. Når de første travle dage er klaret, kan du komme ud blandt andre. Nu kan du dele din personlige triumf og beundrende blikke. Der er flirt i luften, og her kan der også blive sendt mange kærlige blikke.

Ibyen spår: Kan vi alle blive enige om, at der ikke findes noget mere romantisk end at sende flirtende blikke til ens udkårne over et stearinlys, et godt glas rødvin og en spandfuld Lady og Vagabonden-spaghetti? Tager du til Carbonara Festival, kan du tilmed få den serveret af en vaskeægte italiener. O sole mio!

Carbonara Festival. 2.-4. nov. Kl.10-17. Frederiksborggade 21, Kbh.

Skytten (23. nov.-21. dec.)

Noget, du har arbejdet seriøst med, kommer nu i mål. I den forbindelse kan der være en person, du ser op til og respekterer, der viser interesse for dine præstationer. Du behøver ikke dele alt med andre. Dine venner kan sikkert mærke, at du har gang i noget stort.

Ibyen spår: Tillykke, skal der lyde her fra redaktionen! En anden, der også kan store ting, er instruktør Luca Guadagnino. Måske du ser op til ’Call Me By Your Name’-skaberen? I så fald skal du til snigpremiere på hans gyser ’Suspiria’. Det er podcasten Filmnørdens Hjørne, der inviterer indenfor.

Suspiria. 31. okt. kl. 18.30. Entré: 95 kr. Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8, Kbh.

Krebsen (22. juni-22. juli)

Du fordyber og koncentrerer dig, som om det var eksamenstid. Selv om du ikke skal bevise noget over for andre, kan du blive meget klogere. Efter at have holdt alt og alle udenfor et stykke tid, opsøger du selv andre fra onsdag. Du elsker den gode og lattermilde stemning.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Ibyen spår: Du er i det selskabelige hjørne, forstår vi, og hvad passer bedre end at tage vennerne med ud til stenovnsbagt pizza, iskolde øl og kander med cocktails? Kig forbi Madklubbens nyeste knopskydning, pizzajointen Frankies, der netop er åbnet på Østerbrogade. Det er til at betale og til at forstå.

Frankies. Østerbrogade 79. Åbent alle dage fra kl. 17.

Stenbukken (22. dec.-20. jan.)

Du må sande, at du ikke altid har behov for at være så målrettet. Der er sjovest blandt venner, og det begrænser sig ikke til weekenden. En sjov oplevelse ligger lige for først på ugen. En samtale kan dog gå dybt, men du har heller ikke ry for at have overfladiske venner.

Ibyen spår: Hvis der er ét tidspunkt, hvor du dog bør være målrettet, så er det, når du går efter sejren til tærte-spisnings-konkurrencen på Copenhagen Downtown Hostel mandag aften. Grin og krummer er en indbygget garanti, og vinder du, kan du med præmien vise din mor, at du rent faktisk blev til noget.

Tærtespisning. 29. okt. kl. 21.30. Vandkunsten 5, Kbh.

Løven (23. juli-23. aug.)

Begivenheder i din hjemlige base gør, at du kommer godt fra start. Det, der starter godt hjemme, fortsætter du på udebane fra midten af ugen. Du tager gerne udfordringen op, hvis der er nogen, der vil konkurrere med dig. Du kan vinde på viden eller fysisk sport.

Ibyen spår: Det er vist din dag, din uge, dit år. Tag dine fem bedste venner under armen, og smut til pub-quiz om ’Friends’ på ølbaren 1420. Lige meget om du er en Rachel, Phoebe eller en Joey, kan I tæve de andre hold i viden om Central Perk-menuen og kendis-cameos. We were on a break!

Friends Quiz. 1., 2. og 3. nov. kl. 20. Entré: 20 kroner. 1420, Griffenfeldsgade 20, Kbh. N.

Vandmanden (21. jan.-18. feb.)

Du syder og bobler af energi, og den skal ud. Fysisk aktivitet er godt, både den, hvor du gør det for sjov, men også via hårdt arbejde. Der er ikke meget, du frygter, og du kan derfor vinde et væddemål eller forhandling om penge. Der giver overskud tilfornøjelser.

Ibyen spår: Du ryster tilsyneladende ikke i bukserne over noget. Har du alligevel lyst til at udfordre skæbnen, kan du tage til halloween i Jægersborggade. Her kan du stille tørsten i radioaktivt saftevand og sulten med en afskåret finger. Og hvem ved: Måske kan en zombie alligevel skræmme livet af dig?

Halloween. 31. okt. kl. 17. Jægersborggade, Kbh.

Jomfruen (24. aug.-23. sept.)

Heldet er med dig, og du beundres for din viden på et særligt område. Aftaler omkring din fremtid har samme held. Det kan give et job, hvis det er, hvad du søger. Der vil helt sikkert være forhold først på ugen, der retfærdiggør, at du kan komme ud og fejre dette.

Ibyen spår: Viden, held og fremtidsdrømme; inden vi popper pagnen, så lad os hvile lidt ved drømmen. Glyptoteket inviterer torsdag til en hel aften i drømmenes tegn med eventet 'Slow'. Dagdrømme, drømmetydning og egyptiske drømmebøger. Og man kan få både vådt og tørt, hvis du absolut insisterer på at fejre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Slow. En aften om drømme. 1. nov. kl. 17. Alm. entré. Glyptoteket, Dantes Plads 7, Kbh. K.

Fisken (19. feb.-20. marts)

Der er kærlige impulser til dig fra ugens start. Men der er også andre ting, der kan gøre et stort indtryk på dig. Dine faglige og uddannelsesmæssige kundskaber får du lov til at bevise. Hvis det var i en eksamenstid, vil du få topkarakter. Du får modet til at gå nye veje.

Ibyen spår: Hvem siger, at kærlighed kun skal komme fra andre? Giv dig selv og din krop en slat omsorg, og tag til akroyoga, nu din uge er blevet beriget med et ekstra skud mod til at prøve nye ting af. Så kan du for alvor komme i balance, inden en ny uge gryr.

Akroyoga i Absalon. 4. nov. Kl. 16.30. Sønder Boulevard 73. Kbh. V.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce