Día de Muertos er en årlig højtid i Mexico, hvor man ærer og husker de afdøde. I denne weekend kan man også fejre dødefesten i København.
Foto: Chris Delmas/AFP/Ritzau Scanpix

Día de Muertos er en årlig højtid i Mexico, hvor man ærer og husker de afdøde. I denne weekend kan man også fejre dødefesten i København.

iBYEN

Husk mig! Kom med til københavner-mexicansk dødefest med mad, kunst og shamaner

Fredag 2. november skal vi ære de afdøde og tale om vores endeligt, når der er kulturfestival om døden på Nørrebro i København.

iBYEN

Mexicanerne selv kalder det for Día de Muertos, de dødes dag.

Hvert år fra 31. oktober til 2. november fejrer og ærer man familiemedlemmer og venner, der er gået bort, med storstilede parader, udsmykkede altre og besøg på kirkegårdene rundt omkring i hele Mexico.

Det er denne tradition, der har været inspirationskilden, når der i weekenden er dødsfestival på Nørrebro i København. Jeps, dødsfestival.

Aktiviteterne er spredt ud over hele bydelen og foregår både fredag 2. november og lørdag 3. november, enkelte også om søndagen 4. november.

Om fredagen kan børnene eksempelvis komme til workshop på Assistens Kirkegården og lære at pynte deres eget sukkerkranium. Man kan også høre oplæsning af breve fra Det Kongelige Biblioteks brevsamling, skrevet af ukendte afdøde.

På VerdensKulturCentret kan man opleve forskellige kunstværker og koncerter, der alle omhandler døden.

Og på Litteraturhaus i Møllegade er der fredag aften dødssalon med en præst, en psykolog og en grønlandsk shaman, som hver vil holde et oplæg om døden, hvorefter der er lagt op til debat.

Weekenden igennem vil der også være mulighed for at købe mexicansk mad og drikke fra blandt andre Foodtruck Al Pastor og Tamales Illegales.

Husk mig! De dødes dag-festival. Forskellige steder på Nørrebro, 2.-3. november. Se det fulde program her.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce