»Nogle gange kan det måske være en fordel at være kvinde, fordi vi er så få. Så bliver der lagt mærke til dig, hvis du er dygtig«, siger  Anika Madsen, der er chefkok på Roxie. Kønskvoter og fokus på ligestilling i restaurantbranchen baner langsomt vej for flere kvinder i byens topkøkkener
Foto: Emma Sejersen

»Nogle gange kan det måske være en fordel at være kvinde, fordi vi er så få. Så bliver der lagt mærke til dig, hvis du er dygtig«, siger Anika Madsen, der er chefkok på Roxie. Kønskvoter og fokus på ligestilling i restaurantbranchen baner langsomt vej for flere kvinder i byens topkøkkener

26-årige Anika styrer luksusrestaurant: Jeg blev rakt en lillefinger og tog hele hånden

Til daglig styrer Anika Madsen køkkenet på Kadeau-restauranten Roxie, og det gør hende til en af byens eneste kvindelige køkkenchefer – i en alder af bare 26 år.

FOR ABONNENTER

Allerede i de venindebøger, Anika Madsen udvekslede med klassekammeraterne på mellemskoletrinnet, stod der ’kok’ på Anikas side med fremtidsplaner. Hun har altid vidst, at hun ville være kok.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

IBYEN