Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ugens spørgsmål og svar i Ibyens Brevkasse stammer fra Ibyen og Poptillæggets live-arrangement i Absalon tidligere på ugen. Lyt til hele podcasten på fredag via Politikens Poptillæg.
Foto: Jacob Ehrbahn

Ugens spørgsmål og svar i Ibyens Brevkasse stammer fra Ibyen og Poptillæggets live-arrangement i Absalon tidligere på ugen. Lyt til hele podcasten på fredag via Politikens Poptillæg.

Brevkassen feat. Flemming Møldrup: »Hver gang jeg arrangerer en aftale med en fyr, ender jeg med at researche alt fra bopæl til Instagram, LinkedIn og Facebook«

En læser er i tvivl: Er det en god idé at efterforske sin Tinder-date forud for første møde?

iBYEN

Ibyens brevkasse giver dig hver tirsdag syrlige, sexy og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson inviterer altid en kyndig københavner ind som medredaktør, så de sammen kan give dig love – eller et los. Send dit spørgsmål til hjerte@pol.dk.

OBS! Ugens spørgsmål og svar stammer fra Ibyen og Poptillæggets live-arrangement i Absalon tidligere på ugen. Lyt til hele podcasten på fredag via Politikens Poptillæg.

Ugens spørgsmål:

Jeg er bange for, jeg er for grundig en dater. Hver gang jeg arrangerer en aftale med en fyr, ender jeg med at researche alt fra bopæl, interesser, Instagram, LinkedIn, Facebook til fælles venner og så videre, inden vi mødes.

Enten ryger spændingen, inden jeg er taget afsted, fordi han lyder røvsyg, eller også har jeg researchet ham så guddommelig, at han skuffer i virkelighedens verden.

Så: Research inden en date. Skal/skal ikke?

Kh. den nysgerrige kvinde

Ugens gæsteredaktør Flemming Møldrup:

Jeg synes ikke, du skal stalke alt for meget. Bliv ude af det. Man bliver nødt til at møde mennesket, før man møder sine egne ambitioner om, hvem vedkommende er.

Og jeg forstår slet ikke det med research: Er det ikke det, daten handler om? At lære hinanden at kende?

Vi har simpelthen så mange ambitioner på andres vegne. Man vil gerne møde en fyr, der er en drengerøv, men han skal også være voksen. Han må godt have hængerøv i bukserne, men han skal også kunne bære et jakkesæt. Han må godt kunne spille polo og undervandsrugby, men han skal også kunne ligge på sofaen og slappe af om søndagen. Han skal gerne træne, men ikke for meget, for ’der skal også være plads til mig’ ...

Vi hvirvler os ind i et dating-hamsterhjul, og jeg synes, vi skal slappe af. Og jeg forstår slet ikke det med research: Er det ikke det, daten handler om? At lære hinanden at kende?

Hvis man researcher, kan man bygge en masse forestillinger op inde i hovedet, som er usunde for det efterfølgende møde. Du risikerer også at se, hvor lækker en ekskæreste han havde.

Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson

Skal/skal ikke, spørger du. Både og, svarer jeg.

Jeg er selv stor fan af den gode graverjournalistik. Undercover i hans Instagram-feed og incognito-søgninger på fulde navne er lige noget for mig. Men vent. Gå på den første date uden at have fyldt tre attachémapper med stamtræer og gamle lønsedler på din Tinder-date.

Da jeg skulle på første date med min kæreste, var det eneste, jeg havde fået at vide, hans navn, at han lavede lydkunst, og at han havde høje tindinger. Med så få personlighedstræk lød han mere som en bi-karakter fra en Helle Helle-novelle end et rigtigt menneske. Det kriblede i mig med stalkerlyst, men jeg holdt mig (nogenlunde) på måtten og gik, om ikke blind, så i hvert fald stærkt nærsynet ind til første stævnemøde.

Da jeg skulle på første date med min kæreste, var det eneste, jeg havde fået at vide, hans navn, at han lavede lydkunst, og at han havde høje tindinger

Det var pissehyggeligt, og han var jo gudskelov mere end en lydtroldmand med vigende hårgrænse, og da jeg kom hjem, kunne jeg sætte mig selv fri på FBI-researchen. For vi ved det jo godt; man er ikke, som man gør sig på internettet. Tænk, hvilken verden vi ville have, hvis vi gik rundt og lignede os selv på det dårlige feriebillede fra 2011, mor tog med flash på på hotellet på Kreta, med svedig pande og udvasket polo.

Jeg vil sige, du lyder som en, der ikke helt kan holde dig fra tasterne, og jeg har det på samme måde. Men udskyd trangen, og nyd, at du kan møde et ægte menneske i kød og blod. Og skynd dig så online, og se, hvilke memes vedkommende har delt, for se, DET er vigtigt!

Har du kærlighedskvaler? Skriv til Ibyens brevkasse på hjerte@pol.dk.

Annonce

IBYEN


    Chris Pedersen var i årevis en del af inderkredsen i den danske modebranche. Så fik han nok. Nu er han vært på DR K. Fotograferet under sin crossfittræning.

Læser til brevkassen:  Hjælp, jeg er kommet til at sprede et grimt kviklånsrygte om min gamle ven i en spritstiv hævnaktion

Ugens spørgsmål og svar i Ibyens Brevkasse stammer fra Ibyen og Poptillæggets live-arrangement i Absalon tidligere på ugen. Lyt til hele podcasten på fredag via Politikens Poptillæg.

Brevkassen feat. Flemming Møldrup:  »Hver gang jeg arrangerer en aftale med en fyr, ender jeg med at researche alt fra bopæl til Instagram, LinkedIn og Facebook«

»Jeg har da fået masser af tilbud«, skriver en læser til Politiken. Men hun er fortsat jomfru - og dødtræt af andres behov for at tale om det.

Læser til brevkassen:   Jeg er 23 år og jomfru. Og mit eneste problem med min jomfruelighed er andre menneskers nysgerrighed


    Michael Jackson fotograferet under koncert i København 1992.

Læser til brevkassen:  Min kæreste vil have mig til at boykotte Michael Jacksons musik. Hvad gør jeg?

Sanger Thøger Dixgaard er gæsteredaktør i denne uges udgave af Ibyens brevkasse.

Thøger Dixgaard svarer i kærligheds­brevkassen:  Hvad stiller man op, når drømmedaten ikke vil mødes igen?

Hvor langt rækker din mentale Tinder-radius? Ibyens brevkasse svarer en læser, der hader mænd, men gerne vil have en kæreste.

Brevkassen feat. Gudrun Marie Schmidt:  Kvinde, drop dine krav om høje mænd, kloge mænd og mænd med trænede kroppe


    Felix Thorsen Katzenelson er brevkasseredaktør på Ibyen.

Giver 'elskling' dig kvalme?   Kærligheds­brevkassen giver dig formlen på det perfekte kælenavn

Læser til brevkassen:  Alle mine venner er pludselig biseksuelle. Går jeg glip af noget?