Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Frederic J. Brown/Ritzau Scanpix
Foto: Frederic J. Brown/Ritzau Scanpix

Oktober er Vægtens tid. Kim Kardiashian (tv.) er født i Vægtens tegn. Det er Serena Williams, Sting, Usher og Rene Dif i øvrigt også.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læs dit horoskop: »I starten af måneden åbner sig et romantisk energifelt, og det er i den periode, du skal slå til« 

Læs Ibyens månedlige københavnerguide lavet i pagt med Solen, Månen og stjernerne.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hver måned guider Ibyen dig og dit stjernetegn til de bedste kultur-, mad- og kunstoplevelser i København. Det er Ibyens husastrolog, Madam Mimosa, der kigger i stjernerne og lægger horoskopet.

Månedens intro:

Med oktober er Vægtens tid kommet. Og bare indrøm det. Du føler dig charmerende, du har lyst til at klæde dig på i dit lækreste tøj, du har lyst til at tale med fremmede, vise dig frem. Og det er okay. Det er Vægtens sociale, udadvendte energi, der trækker i dig, og helt ærligt: Inden vi ser os om, bliver det mørkt klokken 16, så der er ingen undskyldning for ikke at bruge al dine opsparede energi NU.

Vægten (24. september – 23. oktober)

Du har ventet, længe og tålmodigt, og nu er det tid: Scenen er din. Og det har du ikke tænkt dig skal gå ubemærket hen (jeg bakker dig op!). Denne måned skal være festlig, og hvis du ikke allerede har inviteret til fest hjemme hos dig selv, skal du sørge for at feste.

Heldigvis for dig lancerer Ved Siden Af, Heksring, Group Therapy og Club Mafia en mini-festival, de kalder ’Den Anden Side’ 18.-20. oktober. Her kan du danse natten væk både fredag og lørdag, og det er den perfekte mulighed for at markere, at din sæson atter går på hæld.

Skorpionen (24. oktober – 22. november)

I første halvdel af måneden vil du føle dig en smule fremmedgjort fra dig selv, fordi du small talker på en måde, som ikke ligner dig, og som du egentlig ikke bryder dig om. Der er meget støj omkring dig, synes du, men du bidrager selv til den.

Bare overgiv dig og tag i Parken 12. oktober sammen med en gruppe venner og se EM-kvalifikationskamp mellem Danmark og Schweiz. Råb og skrig, spis nogle pølser med ketchup og sennep fra en paptallerken og drik nogle fadøl.

Skytten (23. november – 21. december)

Du kommer til at føle dig godt tilpas denne måned, kan jeg love dig for. Du mæsker dig i den sociale energi, der opstår alle steder, du går, og du føler, at du kommer dybere ind i de samtaler og mennesker, du engagerer dig i.

Udnyt denne tid ved at tage til seminar om den franske filosof og mystiker Simone Weil 26. oktober Københavns Kunstskole, som både vil blandt andet handle om objektiv godhed og mystik. Det er lige noget for din altid åbne videbegærlighed.

Stenbukken (22. december – 20. januar)

Måneden starter med et fint flow for dig, men efter fuldmånen 13. september vil en pessimistisk følelse komme snigende. Den vil udmatte dig, hvis du kæmper for meget imod. Jeg vil råde dig til at give dig hen til de mere mørke tanker.

En solskinsdag i oktober (efter fuldmåne) tager du en tur alene ud på Fælleden. Her går du en meget lang tur (minimum tre-fire timer), hvor du tager forbi naturområdets forskellige seværdigheder. Man skal ikke være glad hele tiden, vel?

Vandmanden (21. januar – 18. februar)

Du er – ligesom Vægten – et lufttegn, og du har haft en følelse af bundethed i jordtegnet Jomfruens sæson. Du kan se frem til en måned, hvor du føler dig mere fri. Men Vægtens kompromissøgende energi irriterer dig også, for du vil have det edgy.

Løsningen er at tage til spillestedet Alices nye festival Idealistic Festival, der løber fra 16.-17. oktober. Den står på improjazz, der søger grænserne mellem de forskellige genrer og vil være et frirum for musikken og unge kunstnere.

Fisken (19. februar – 20. marts)

Hvis du føler, alt er lidt meh lige nu, skal du ikke blive frustreret. For omkring 24. oktober vil det vende, og du komme i et romantisk og lidenskabeligt humør. Hvis du går og har en person i kikkerten, skal du vente med at invitere vedkommende ud før slutningen af måneden (jeg ved godt, det er svært).

Inden vi når slutningen af måneden, kan du passende forberede dig på den ved at tage tilTantra Festival på Experimentariet 11.-13. oktober. To dage fyldt med sanseoplevelser, nærvær og energiarbejde, som vil skabe de bedste forudsætninger slut-oktober.

Vædderen (21. marts – 20. april)

Vægtens balancerende energi vil gøre godt for dig, for du har følt dig ude af kontrol på det seneste, men nu får du mulighed for at ro på. Du skal tage til filmvisning i Natkirken 9. oktober.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Læg dig på en kirkebænk eller i deres sækkestole, giv dig selv lov til at trække vejret lidt og se den film, de nu engang har bestemt, du skal se.

Tyren (21. april – 21. maj)

Jeg vil ikke lyve for dig, Tyr, denne måned bliver ikke den letteste. Du plejer at kunne ignorere dine følelser ved at arbejde, men i anden halvdel af måneden har du svært ved at finde begejstringen frem. Og nogle gange er det bare sådan, at man må gå ind i sine følelser, selv om de er ubehagelige, og selv om de vil udstille din sårbarhed.

Så: Denne måned har brug for en stille stund, og du tager til fredagsmørkning i Møllegades Boghandel 4. oktober, hvor du kan lytte til oplæsninger og synke lidt ind i dig selv.

Tvillingerne (21. maj – 20. juni)

I starten af måneden åbner der sig et romantisk energifelt for dig, og det er i den periode, du skal slå til (hvis du altså har elskovsinteresser).

Tag til Copenhagen Contemporarys CC Selects #1 3. oktober. En aften med kunst, dj’s og visuals kreeret særligt til aftenen. Her er der en oplagt mulighed for at falde i snak med en spændende kandidat til dit kærlighedsliv – hvis du altså ikke allerede har en udkåren.

Krebsen (22. juni – 22. juli)

Hvis du bruger Vægtens energi på den rette måde, vil den lade dit bløde indre smelte sammen med din hårde skal i en skøn forening. Du vil sætte dit familieliv højt denne måned, og du vil have nemmere vil at åbne op om ting, du tidligere har gået og puttet med.

Du køber et kulturpas til Kulturnatten 11. oktober og inviterer din familie med. Mange institutioner, der ellers er lukkede for offentligheden til daglig, har åbent denne dag, og med passet får du adgang til det hele, og der vil noget for alle, hvad end du har at gøre med vand, ild, jord eller luft.

Løven (23. juli – 23. august)

Du vil være fuld af charmerende, men også rastløs energi op til fuldmånen 13. oktober. Du vil have tilbøjelighed til at give dig i kast med meget, men ikke have tålmodigheden til at følge det til dørs, hvilket også irriterer dig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Derfor er det oplagt for at tage til linoliumtryk i Absalon 15. oktober. Det varer to timer, og det kan din tålmodighed godt lige klare, og du kommer hjem med et egentligt produkt, som du på bedste løvemanér kan give i gave, næste gang du skal give sådan en.

Jomfruen (24. august – 23. september)

Organisering er noget, der gør dig godt tilpas, men i anden halvdel af måneden skal du acceptere, at du ikke vil kunne finde hoved og hale i noget som helst. Du vil blive ramt af eksistentielle spørgsmål som »hvem er jeg egentlig«, og det er der altså ikke noget galt i at tænke over (selvom et svar umiddelbart er umuligt at komme i nærheden af).

23. oktober tager du til 10 års jubilæum på Psych-Out i Cinemateket, hvor de viser kultklassikerne ’Angst’ og ’Sombre’. Så kan du få lidt perspektiv på din følelse af uorganiserethed.

Læs mere:

IBYEN

Nanna Navntoft

Ibyens spise­seddel:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke og opleve lige nu

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Mads Nissen

Ibyen tipper:  Croissantens storhedstid er forbi. Bliver et af disse 6 stykker bagværk arvtager?

Lars Krabbe

Få overblikket:  Her er alle stederne, du skal kende i Kødbyen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Mads Nissen

Ibyen guider til comfort food:  Takket være disse 6 serveringer burde du kunne overleve din efterårsblues i København

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Pr-foto

Tacos, naturvin og nyt liv i et 00'er-hotspot:  Her er 9 nye spise­steder i København, du skal kende

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Maud Lervik

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts