0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Frederic J. Brown/Ritzau Scanpix
Foto: Frederic J. Brown/Ritzau Scanpix

Oktober er Vægtens tid. Kim Kardiashian (tv.) er født i Vægtens tegn. Det er Serena Williams, Sting, Usher og Rene Dif i øvrigt også.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læs dit horoskop: »I starten af måneden åbner sig et romantisk energifelt, og det er i den periode, du skal slå til« 

Læs Ibyens månedlige københavnerguide lavet i pagt med Solen, Månen og stjernerne.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hver måned guider Ibyen dig og dit stjernetegn til de bedste kultur-, mad- og kunstoplevelser i København. Det er Ibyens husastrolog, Madam Mimosa, der kigger i stjernerne og lægger horoskopet.

Månedens intro:

Med oktober er Vægtens tid kommet. Og bare indrøm det. Du føler dig charmerende, du har lyst til at klæde dig på i dit lækreste tøj, du har lyst til at tale med fremmede, vise dig frem. Og det er okay. Det er Vægtens sociale, udadvendte energi, der trækker i dig, og helt ærligt: Inden vi ser os om, bliver det mørkt klokken 16, så der er ingen undskyldning for ikke at bruge al dine opsparede energi NU.

Vægten (24. september – 23. oktober)

Du har ventet, længe og tålmodigt, og nu er det tid: Scenen er din. Og det har du ikke tænkt dig skal gå ubemærket hen (jeg bakker dig op!). Denne måned skal være festlig, og hvis du ikke allerede har inviteret til fest hjemme hos dig selv, skal du sørge for at feste.

Heldigvis for dig lancerer Ved Siden Af, Heksring, Group Therapy og Club Mafia en mini-festival, de kalder ’Den Anden Side’ 18.-20. oktober. Her kan du danse natten væk både fredag og lørdag, og det er den perfekte mulighed for at markere, at din sæson atter går på hæld.

Skorpionen (24. oktober – 22. november)

I første halvdel af måneden vil du føle dig en smule fremmedgjort fra dig selv, fordi du small talker på en måde, som ikke ligner dig, og som du egentlig ikke bryder dig om. Der er meget støj omkring dig, synes du, men du bidrager selv til den.

Bare overgiv dig og tag i Parken 12. oktober sammen med en gruppe venner og se EM-kvalifikationskamp mellem Danmark og Schweiz. Råb og skrig, spis nogle pølser med ketchup og sennep fra en paptallerken og drik nogle fadøl.

Skytten (23. november – 21. december)

Du kommer til at føle dig godt tilpas denne måned, kan jeg love dig for. Du mæsker dig i den sociale energi, der opstår alle steder, du går, og du føler, at du kommer dybere ind i de samtaler og mennesker, du engagerer dig i.

Udnyt denne tid ved at tage til seminar om den franske filosof og mystiker Simone Weil 26. oktober Københavns Kunstskole, som både vil blandt andet handle om objektiv godhed og mystik. Det er lige noget for din altid åbne videbegærlighed.

Stenbukken (22. december – 20. januar)

Måneden starter med et fint flow for dig, men efter fuldmånen 13. september vil en pessimistisk følelse komme snigende. Den vil udmatte dig, hvis du kæmper for meget imod. Jeg vil råde dig til at give dig hen til de mere mørke tanker.

En solskinsdag i oktober (efter fuldmåne) tager du en tur alene ud på Fælleden. Her går du en meget lang tur (minimum tre-fire timer), hvor du tager forbi naturområdets forskellige seværdigheder. Man skal ikke være glad hele tiden, vel?

Vandmanden (21. januar – 18. februar)

Du er – ligesom Vægten – et lufttegn, og du har haft en følelse af bundethed i jordtegnet Jomfruens sæson. Du kan se frem til en måned, hvor du føler dig mere fri. Men Vægtens kompromissøgende energi irriterer dig også, for du vil have det edgy.

Løsningen er at tage til spillestedet Alices nye festival Idealistic Festival, der løber fra 16.-17. oktober. Den står på improjazz, der søger grænserne mellem de forskellige genrer og vil være et frirum for musikken og unge kunstnere.

Fisken (19. februar – 20. marts)

Hvis du føler, alt er lidt meh lige nu, skal du ikke blive frustreret. For omkring 24. oktober vil det vende, og du komme i et romantisk og lidenskabeligt humør. Hvis du går og har en person i kikkerten, skal du vente med at invitere vedkommende ud før slutningen af måneden (jeg ved godt, det er svært).

Inden vi når slutningen af måneden, kan du passende forberede dig på den ved at tage tilTantra Festival på Experimentariet 11.-13. oktober. To dage fyldt med sanseoplevelser, nærvær og energiarbejde, som vil skabe de bedste forudsætninger slut-oktober.

Vædderen (21. marts – 20. april)

Vægtens balancerende energi vil gøre godt for dig, for du har følt dig ude af kontrol på det seneste, men nu får du mulighed for at ro på. Du skal tage til filmvisning i Natkirken 9. oktober.

Læg dig på en kirkebænk eller i deres sækkestole, giv dig selv lov til at trække vejret lidt og se den film, de nu engang har bestemt, du skal se.

Tyren (21. april – 21. maj)

Jeg vil ikke lyve for dig, Tyr, denne måned bliver ikke den letteste. Du plejer at kunne ignorere dine følelser ved at arbejde, men i anden halvdel af måneden har du svært ved at finde begejstringen frem. Og nogle gange er det bare sådan, at man må gå ind i sine følelser, selv om de er ubehagelige, og selv om de vil udstille din sårbarhed.

Så: Denne måned har brug for en stille stund, og du tager til fredagsmørkning i Møllegades Boghandel 4. oktober, hvor du kan lytte til oplæsninger og synke lidt ind i dig selv.

Tvillingerne (21. maj – 20. juni)

I starten af måneden åbner der sig et romantisk energifelt for dig, og det er i den periode, du skal slå til (hvis du altså har elskovsinteresser).

Tag til Copenhagen Contemporarys CC Selects #1 3. oktober. En aften med kunst, dj’s og visuals kreeret særligt til aftenen. Her er der en oplagt mulighed for at falde i snak med en spændende kandidat til dit kærlighedsliv – hvis du altså ikke allerede har en udkåren.

Annonce

Krebsen (22. juni – 22. juli)

Hvis du bruger Vægtens energi på den rette måde, vil den lade dit bløde indre smelte sammen med din hårde skal i en skøn forening. Du vil sætte dit familieliv højt denne måned, og du vil have nemmere vil at åbne op om ting, du tidligere har gået og puttet med.

Du køber et kulturpas til Kulturnatten 11. oktober og inviterer din familie med. Mange institutioner, der ellers er lukkede for offentligheden til daglig, har åbent denne dag, og med passet får du adgang til det hele, og der vil noget for alle, hvad end du har at gøre med vand, ild, jord eller luft.

Løven (23. juli – 23. august)

Du vil være fuld af charmerende, men også rastløs energi op til fuldmånen 13. oktober. Du vil have tilbøjelighed til at give dig i kast med meget, men ikke have tålmodigheden til at følge det til dørs, hvilket også irriterer dig.

Derfor er det oplagt for at tage til linoliumtryk i Absalon 15. oktober. Det varer to timer, og det kan din tålmodighed godt lige klare, og du kommer hjem med et egentligt produkt, som du på bedste løvemanér kan give i gave, næste gang du skal give sådan en.

Jomfruen (24. august – 23. september)

Organisering er noget, der gør dig godt tilpas, men i anden halvdel af måneden skal du acceptere, at du ikke vil kunne finde hoved og hale i noget som helst. Du vil blive ramt af eksistentielle spørgsmål som »hvem er jeg egentlig«, og det er der altså ikke noget galt i at tænke over (selvom et svar umiddelbart er umuligt at komme i nærheden af).

23. oktober tager du til 10 års jubilæum på Psych-Out i Cinemateket, hvor de viser kultklassikerne ’Angst’ og ’Sombre’. Så kan du få lidt perspektiv på din følelse af uorganiserethed.

Læs mere:

IBYEN

Mads Nissen

Ibyen guider:  Hvor får man de bedste brød og bagværk i København? Her er 10 stærke bud

Emma Sejersen

Cheap Eats 2020:  De bedste måltider i København til max 100 kr.

Rob Palmer / The Whole Fish Cookbook

Fabelagtig pizza, fisk og et nyt ismejeri:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke og opleve i juli

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Mie Brinkmann

Ibyens badeguide:  Her er de bedste strande og badesteder i København

Andreas Haubjerg

Nyt liv i gamle kiosker, donuts og ølbar:  Her er 11 nye steder, du skal kende i København

Emma Sejersen

Ibyens isguide:  Hvor får man den bedste is i København? Her er 15 virkelig gode bud

Amass

Fried chicken og Aperol Spritz-afløser:  Her er 7 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i juni

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Maud Lervik/POL

9 steder med udeservering, hvor Politikens anmeldere glæder sig til at spise og drikke denne sommer

Sine Jensen

Manhattan:  Sådan laver du den perfekte udgave af cocktailen, hvor Europa møder De Forenede Stater

Per Folkver

Ibyen guider:  7 grønne udflugter fra København, hvor der er masser af plads

Maud Lervik

'Champagne­vask', 'floor' og 'discofinger':   Her er Ibyens ordbog over slang i natte­livet

Mads Nissen

Old Fashioned:  Vil du være en mester i hjemmebaren, skal du starte med denne klassiker

Joachim Adrian

Pimp dit hjem:  Sådan får du en smuk altan ifølge blomster­dronningen Poppykalas

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Christian Klindt Sølbeck

Stor guide:  Her er 15 af de bedste dansegulve og natklubber i København

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Jens Hartmann Schmidt

18 stop på Enghave Plads:  Vesterbros grønne oase lokker med sol og utallige kaffespots

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Jens Dresling

København gemmer på 46 øer. Hvor mange af dem kender du?

Jacob Ehrbahn

Stor guide:  Her er Københavns bedste værtshuse og barer ifølge 17 kokke og madnørder

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Mads Nissen

Ibyen tipper:  Croissantens storhedstid er forbi. Bliver et af disse 6 stykker bagværk arvtager?

Lars Krabbe

Få overblikket:  Her er alle stederne, du skal kende i Kødbyen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til de saftigste bud

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats 2019:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Peter Hove Olesen

Sådan fanger du en fisk i Københavns Havn