0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ole Martin Wold/Ritzau Scanpix
Foto: Ole Martin Wold/Ritzau Scanpix

Rasmus Munk på scenen i Trondheim, da hans restaurant Alchemist har fået to michelinstjerner. Lykkelig og lidt konfus. I armene har han kokkejakken, som han ikke turde tage på, fordi han frygtede ville være for lille. Den passer nu perfekt, da han prøver den.

7 døgn med Alchemist-kokken Rasmus Munk: »Jeg har da nogle gange i ti sekunder tænkt: Hvad nu, hvis vi får to stjerner? Men så var tanken væk igen«

Fredag i sidste uge blev Rasmus Munk inviteret til uddeling af michelinstjernerne. Mandag fik han to stjerner, efter at restauranten Alchemist har været åben i syv måneder. Her er syv døgns håb, frygt, eufori og lykke. Og et enkelt mareridt.

FOR ABONNENTER

Jeg møder 8.30. Jeg har ikke hørt fra Michelin endnu, selv om uddelingen er på mandag. Det har aldrig været det altoverskyggende mål med restauranten at få en stjerne, men det er jo en drengedrøm, og jeg håber til det sidste. Jeg laver forklaringer for mig selv på, hvorfor de ikke har skrevet endnu, og fredag formiddag når jeg at tænke, at de jo faktisk kan sende invitationen mandag, og så kan jeg stadig nå et fly.

Jeg har også været bekymret for, om de overhovedet kunne få bord. Sidst vi satte borde til salg, var alt udsolgt på tre minutter. Nogle gange giver de sig til kende, men det har de ikke gjort hos os, så har de overhovedet været her?

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

IBYEN