0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Læser til brevkassen: Jeg har set en mand i et par måneder og løjet for ham hele tiden

Hver uge giver Ibyens brevkasse råd til udsatte hjerter. Hen over sommeren stjæler brevkassen spørgsmål fra andre medier, denne uge et spørgsmål fra Ude og Hjemme om en kvinde, der er fanget i en løgn.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ibyens brevkasse giver hver uge syrlige, sexede og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør er Felix Thorsen Katzenelson. Send dit dilemma til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål:

Jeg er en kvinde på 40 år, der har været single i nogle år. Jeg gik tit i byen med min veninde, hvor vi festede og morede os. Jeg havde ikke nogen planer om at møde nogen, som det kunne blive seriøst med. Derfor lavede vi også meget ’ballade’, når vi var i byen, bl.a. opfandt vi historier om os selv, når vi mødte nogle spændende mennesker, bare for sjov. Nogle gange var jeg revisor, andre gange stewardesse osv., og så kørte vi den hele vejen.

Jeg er fortsat med at lyve, efter vi er begyndt at se hinanden, og det bliver sværere og sværere at vikle mig ud af

Så skete der bare det, at jeg mødte en mand en aften, som jeg blev mere end almindeligt interesseret i. Det har udviklet sig gennem de sidste par måneder, så jeg ’så det ikke lige komme’ den første aften, jeg mødte ham. Og det var en af de aftener, hvor min veninde og jeg var fulde af gak og gøgl, og derfor havde jeg opfundet en masse vrøvl om mig selv, som slet ikke passer.

Nu sidder jeg på en eller anden måde i fælden. For jeg er fortsat med at lyve, efter vi er begyndt at se hinanden, og det bliver sværere og sværere at vikle mig ud af, samtidig med at jeg jo rigtig gerne vil viske tavlen ren, hvis vi skal fortsætte noget sammen. Men jeg er så bange for, at han måske vil forlade mig, hvis jeg fortæller ham det.

Kh Charlotte

Gæsteredaktør Elias Sadaq:

Kære Charlotte

Du har dummet dig, og det er okay. Du kommer ikke med detaljer om præcist, hvilke løgne du har fortalt ham, så jeg kan kun gisne og gætte. Tror han mon, du er en pop-sensation i Asien, eller har du fortalt ham, at du er tidligere PET-agent? Jeg ved det ikke, og i virkeligheden er det også underordnet. Vi lyver alle en gang imellem for at passe på os selv, særligt over for dem, vi prøver at imponere.

Det er for tidligt at starte et forhold på en løgn, de kommer senere

Det er altid lettere at møde mennesker i byen, når man ikke behøver at være sig selv, og du havde måske brug for at være en anden, dengang du mødte ham. Mon ikke han også har fortalt dig en løgn eller to, som du ikke er klar over? Ikke desto mindre så er der ingen anden vej ud end at fortælle ham sandheden, hvis du, som du selv skriver, er ’mere end almindeligt interesseret’ i ham. Jo hurtigere, desto bedre.

Ellers kan du se frem til et forhold, hvor du skal fortælle løgne, indtil dagen han gennemskuer dig. Desuden fortjener du at blive elsket for den, du er, og hvis det får ham til forlade dig, så er du alligevel bedre tjent uden. Det er for tidligt at starte et forhold på en løgn, de kommer senere.

Held og lykke

Eli

Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson:

Kære Charlotte

Annonce

Av, av, av. Alle lyver, men du er kommet til at blive ved. Det skal du selvfølgelig holde op med lige nu, for det går ikke, at han på jeres guldbryllupsdag finder ud af sandheden: At du aldrig var sovende spion for Sovjet, der stod klar til at vælte det kapitalistiske Vesten, så snart Putin pustede i hundefløjten.

Jeg har da selv i ølvåde øjeblikke givet mig ud for at være både egenrådig modist, ilter astrolog og tysk fabriksejersøn

Du må på grinegrædende knæ gå til erkendelse, og hvis han dater dig for mere end bare de russiske forbindelser, så skal han nok tilgive det, og så er der en god røverhistorie til oldebørnene.

Men jeg forstår alligevel godt, at du kom til at blive ved med at lyve om dig selv. Hver gang man møder et nyt menneske, skal man på en lille måde svare på spørgsmålet: Hvem pokker er man? En blanding af alle mulige valg og konsekvenser, selvfølgelig, men på et brunt værtshus kan det være svært ikke lige at skærpe CV’et en smule. Jeg har da selv i ølvåde øjeblikke givet mig ud for at være både egenrådig modist, ilter astrolog og tysk fabriksejersøn. Forskellen er selvfølgelig, at jeg holdt mig for god til at smede i Hymens lænker, der hvor jeg havde smedet rænker.

Til både dig, Charlotte, og alle, der læser med: Man må ikke lyve sig i bukserne på nogen! Men enhver selvfortælling er lige dele selv og fortælling. Så man slipper ikke for narrative greb og subjektiv fortællevinkel.

Jeg håber, at ham, du kan lide, tilgiver dig. Jeg synes, han skal gøre det, og så skal I sammen tage på bodega og lade, som I er afhoppede trapezartister på flugt fra uforstående cirkusfamilier, der ikke billiger jeres kærlighed.

Læs mere:

IBYEN

Thai. Indisk. Etiopisk. Mexicansk:  Vi spurgte 10 københavnere, hvor de går hen, når de savner autentisk mad fra deres hjemland

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Carlo Villarica/Unsplash

Ibyen guider:  Her er 15 tips og tricks til dig, der leder efter et billigt sted at bo i København

Martin Slottemo Lyngstad

Den store guide til vinter­badning i København

Ibyen guider:  15 nye spisesteder i København, du gerne vil kende

Ibyen guider:  Den ultimative guide til dig, der vil på svampejagt i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Jens Dresling

Her er 8 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i oktober

Emma Sejersen

Cheap Eats 2020:  De bedste måltider i København til max 100 kr.

Peter Hove Olesen

Sådan fanger du en fisk i Københavns Havn

Mads Nissen

Ibyen guider:  10 af Københavns bedste bagerier

Maud Lervik

'Champagne­vask', 'floor' og 'discofinger':   Her er Ibyens ordbog over slang i natte­livet

Sine Jensen

Manhattan:  Sådan laver du den perfekte udgave af cocktailen, hvor Europa møder De Forenede Stater

Joachim Adrian

Pimp dit hjem:  Sådan får du en smuk altan ifølge blomster­dronningen Poppykalas

Per Folkver

Ibyen guider:  7 grønne udflugter fra København, hvor der er masser af plads

Mads Nissen

Old Fashioned:  Vil du være en mester i hjemmebaren, skal du starte med denne klassiker

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Christian Klindt Sølbeck

Stor guide:  Her er 15 af de bedste dansegulve og natklubber i København

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Jens Dresling

København gemmer på 46 øer. Hvor mange af dem kender du?