0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Læser til brevkassen: Hvor er alle singlekvinderne? De burde sværme om mig som fluer om en lort

Hver uge giver Ibyens brevkasse råd til byens klemte hjerter. Denne uge er forfatter og podcastvært Signe Amtoft gæst og hjælper en læser der ikke kan finde storbyens højtuddannede kvinder.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ibyens brevkasse giver hver uge syrlige, sexede og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør er Felix Thorsen Katzenelson. Send dit dilemma til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål:

Kære brevkasse

Man kan jævnligt høre i medierne, at der i de store byer er mange veluddannede, yngre kvinder, som leder efter en mand med en god uddannelse. De sidste skulle der ikke være så mange af, så dem kæmper kvinderne om at få fat i.

Sådan skriver mangen en klumme-kone i hvert fald, men jeg har efterhånden på fornemmelse, at det er fake news, de har brygget i mosen. For jeg har svært ved at finde disse kvinder. Faktisk er det som at lede efter en nål i en stak nåle.

Og kvinderne burde ellers sværme om mig som fluer om lort, for jeg er en nemlig en af de så kaldte ’sidste-gode-mænd-i-30’erne-der-ikke-er-taget-endnu’.

Jeg bor nemlig i hovedstaden, har en fin uddannelse fra Roskilde Universitet, har sat livet på spil, da jeg lavede humanitært arbejde i Mellemøsten, og har udgivet en bog, et forlag har vist interesse for nummer to, og jeg skriver på en tredje.

Så ude på kødmarkedet burde jeg være den lammesteg i køledisken, som har den højeste kilopris. Men det er ikke min erfaring, og når jeg selv går og leder, ender det altid med, at jeg står alene og klynker og tigger om andres medlidenhed, for al min egen medlidenhed har jeg brugt på mig selv.

Kan I ikke skrive en Politikens rejseguide med titlen ’Turen går til yngre, akademiker kvinder’? Sådan en vil jeg selv og sikkert også mange andre være taknemmelig for

Men når I sidder og overvejer, hvilke råd I vil give mig, så lad for pokker vær med at skrive noget om netdating! Det har jeg prøvet. Hvor man kan finde disse akademiske alfahøns ude i virkeligheden?

Kan I ikke skrive en Politikens rejseguide med titlen ’Turen går til yngre akademikerkvinder’? Sådan en vil jeg selv og sikkert også mange andre være taknemmelig for.

Venlig hilsen den mageløse krage

Gæsteredaktør Signe Amtoft:

Kære krage

Jeg forstår godt dine følelser. Jeg synes for det meste også selv, jeg er vildt optur, og jeg hader, når andre ikke kan se det. Problemet er bare, at det lyder mere, som om du leder efter en ansat end en kæreste. For når man ansætter nogen, kigger man på deres CV, læser om deres udtalte styrker, svagheder, uddannelse og ekstracurriculære aktiviteter, og sådan fungerer det desværre bare ikke rigtigt i dating. Jo, i netdating, faktisk.

Kierkegaard har en idé om den digteriske kærlighed. At vi inde i hovedet opbygger en person, der er den helt rette for os. Som er vores ‘type’, som punktuelt lever op til alt det, vi gerne vil have i en partner. Som man f.eks. kan skrive en ’Turen går til…’ om. Men den person findes kun i en drøm, og »drømme mætte ikke«, som han siger.

Du siger, du leder efter de kvinder, der skriver klummer om, at der ikke er nogen gode singlemænd, som kan dét og dét og dét. Men måske er grunden til, at I aldrig rigtigt kan få øje på hinanden, at jeres øjne er rettet beundrende mod spejlet.

Og så lige for at parafrasere Kierkegaard igen: Vi har ikke ret til noget som helst her i livet. Heller ikke en kæreste. Vi er heldige, hvis vi bliver forelskede bare én gang

Så mit råd er: Kom ud af hovedet og drømmene og lad dig mætte af samtale i stedet for ideer. Glem, hvad du har at byde på, og glem, hvad du håber, hun har. Mød kvinder, hvor de er lige nu, og ikke, hvor de forhåbentlig er på vej hen. Så bliver man mæt på den rare måde.

Og så lige for at parafrasere Kierkegaard igen: Vi har ikke ret til noget som helst her i livet. Heller ikke en kæreste. Vi er heldige, hvis vi bliver forelskede bare én gang. Og i så fald er det OS, der er de heldige. Ikke vores partner.

Kram S

Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson:

Kære krage

En af dine problemer er måske, at du i dit spørgsmål kommer til at fremstå lidt for meget som den lort, du mener, kvinderne burde sværme om som fluer

Ja, rygtet om storbyens for mange gode kvinder til for få gode mænd har jeg også hørt. Jeg har også hørt, at startlønnen for kandidater i litteraturvidenskab er et godt stykke over 30.000, men her sidder jeg og freelancesvarer på brevkasser for at få råd til luft i cyklen. Sådan går det, vi kan ikke sætte os under en lovende statistik og vente på, at der drypper guld ned i lommerne på os.

En af dine problemer er måske, at du i dit spørgsmål kommer til at fremstå lidt for meget som den lort, du mener, kvinderne burde sværme om som fluer, og desværre er det jo de færreste virkelige kvinder, der gider bide i sådan en. Hvis jeg kunne lave den guide, du efterspørger til byens bedste singlekvinder, så havde jeg for længst udgivet den og glemt alt om startlønnen.

Hemmeligheden er jo, at man faktisk ret sjældent får, hvad man fortjener, og lige meget, hvor store armbevægelser man vifter sine udmærkelser med, så er det ikke sikkert, at der kommer hverken fisk, mage eller flue på krogen.

Du virker rapkæftet nok til at kunne klare, at jeg siger, du skal slappe af med at putte så mange medaljer på dig selv, det ser faktisk pivdumt ud.

Du skal lade nogen, der kender og elsker dig, dine venner eksempelvis, til at stå for den del og lade dem sende dit lys videre ud i verden. Stop med at bede om alt, og øv dig i på en afslappet måde at sige til din omgangskreds: »Jeg kunne godt tænke mig at date en sød kvinde«. Så holder de sanserne åbne for et match, mens du blænder dig selv med forventninger.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Finn Frandsen

Normalt ville jeg aldrig afsløre dem. Men her får du mine 21 favoritter, når jeg skal bestille asiatisk takeaway

Martin Slottemo Lyngstad

Den store guide til vinter­badning i København

Peter Hove Olesen

Sådan fanger du en fisk i Københavns Havn

PR/Søtofte

Bliver det den store madtrend i 2021?:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke og opleve i januar

Vi spurgte 10 københavnere, hvor de går hen, når de savner autentisk mad fra deres hjemland

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Sine Jensen

Manhattan:  Sådan laver du den perfekte udgave af cocktailen, hvor Europa møder De Forenede Stater

Martin Lehmann

Ibyen guider:  Ny brødbar fra Hart og 11 andre spisesteder, du gerne vil kende

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Carlo Villarica/Unsplash

Ibyen guider:  Her er 15 tips og tricks til dig, der leder efter et billigt sted at bo i København

Mads Nissen

Ibyen guider:  10 af Københavns bedste bagerier

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Jens Dresling

Her er 8 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i oktober

Emma Sejersen

Cheap Eats 2020:  De bedste måltider i København til max 100 kr.

Maud Lervik

'Champagne­vask', 'floor' og 'discofinger':   Her er Ibyens ordbog over slang i natte­livet