0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sven Andersson/PAS
Foto: Sven Andersson/PAS

Performing Arts School (PAS) i Göteborg er en af de udenlandske skuespilleruddannelser, der er populær blandt danske ansøgere. Omkring en fjerdedel af eleverne på skolen, der hvert år optaget mellem 26-30 elever, er danskere.

Flere tager en af landets sværest tilgængelige uddannelser i udlandet. Men når de kommer hjem, har de et problem

Det kan være noget nær umuligt at få adgang til landets teaterscener, hvis man er blandt det stigende antal danske skuespillere, der tager uddannelsen i udlandet. Problemet kræver øget fokus, siger Skuespilforbundet.

FOR ABONNENTER

Klokken er knap 14, og på en bænk ved Sankt Jørgens Sø i København sidder musicalstuderende Anne-Kathrine Pedersen og snurrer koncentreret med hænderne.

Fødderne løfter sig let over jorden og vipper i takt med de dansende hænder, mens hun forsøger at forklare, hvordan man udfører ét af de mest udfordrende dansetrin i musicalen ’Spillemand på en tagryg’, som hun skal medvirke i dette efterår. Lige nu holder hun frokostpause fra dagens prøver på teatret.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

IBYEN