Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
EN FJER PÅ. Dokumentaren 'Advanced style', som handler om syv stilede newyorkere, er blandt de film, som du kan opleve ved filmfestivalen Copenhagen Fashion Film. Pr-foto

EN FJER PÅ. Dokumentaren 'Advanced style', som handler om syv stilede newyorkere, er blandt de film, som du kan opleve ved filmfestivalen Copenhagen Fashion Film. Pr-foto

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mode skal da ses i biografen

Den københavnske modeuge er i gang og byder blandt andet på modefilmfestival og skitseworkshop.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er en god grund til det, hvis du synes, at du har set mere end almindeligt mange sæt lange ben i byen de seneste dage. En første af årets to modeuger gik nemlig i gang i onsdags, og det betyder som bekendt, at København i et par dage bliver lidt pænere, lidt smartere og lidt tyndere end normalt.

Som sædvanlig er den københavnske modeuge omtrent lige så lukket som Nordkorea for alle os, der ikke kender en, som engang har klippet pandehår på Pernille Rosendahl. Men der er få undtagelser.

Paris brænder

For eksempel kan du tage omkring Designmuseum Danmark, hvor de på søndag inviterer til en workshop, hvor du og dine børn kan lære at lave modeillustrationer. Værkstedet tager udgangspunkt i museets permanente Mode & Tekstil-udstilling og finder sted mellem 13 og 16. Det er gratis at være med, når entreen til museet er betalt.

Der er heller inden gæstelister eller fine VIP-fornemmelser ved filmfestivalen Copenhagen Fashion Film, som åbner onsdag 3. februar og kører i flere af byens biografer til og med 14. februar. Du skal faktisk bare købe en biografbillet – så er du med i hulen. Undervejs i festivalen kan du blandt andet se modedokumentaren ’Paris is burning’ fra 1990, som følger et slæng af LGBT-newyorkere, som lever deres liv, som om de var supermodeller.

Det' gratis

Du kan også opleve ’The Eye Has To Travel’ om den legendariske moderedaktør Diana Vreeland og Pedro Almondovars ’High Heels’, som har kostumer af ingen ringere end Karl Lagerfeld. Eller Kejseren, som de kalder ham i modebranchen. Og for en flad hund kan du være med, når Copenhagen Fashion Film næste lørdag deler priser ud til tidens bedste modefilm. Det foregår på Nationalmuseet, og der er gratis drinks inden showet.

Apropos gratis: Du kan også komme med til modeugefest i Folketeatrets nye foyer på lørdag. Det er herretøjsbutikken Herrernes Magasin i Nørregade, som inviterer til kalas fra kl. 21. Det er gratis at komme ind, og ved du hvad? Der er også gratis drinks!

Modeskitser. 7. feb. kl. 13-16. Designmuseum Danmark, Kbh. K.

Copenhagen Fashion Film. Til 14. feb. Forskellige steder i Kbh.

Herrernes Magasin modeugefest. 6. feb. kl. 21. Folketeatrets foyer, Kbh. K.

Læs mere:

Annonce

IBYEN


    Chris Pedersen var i årevis en del af inderkredsen i den danske modebranche. Så fik han nok. Nu er han vært på DR K. Fotograferet under sin crossfittræning.

Læser til brevkassen:  Hjælp, jeg er kommet til at sprede et grimt kviklånsrygte om min gamle ven i en spritstiv hævnaktion

Ugens spørgsmål og svar i Ibyens Brevkasse stammer fra Ibyen og Poptillæggets live-arrangement i Absalon tidligere på ugen. Lyt til hele podcasten på fredag via Politikens Poptillæg.

Brevkassen feat. Flemming Møldrup:  »Hver gang jeg arrangerer en aftale med en fyr, ender jeg med at researche alt fra bopæl til Instagram, LinkedIn og Facebook«

»Jeg har da fået masser af tilbud«, skriver en læser til Politiken. Men hun er fortsat jomfru - og dødtræt af andres behov for at tale om det.

Læser til brevkassen:   Jeg er 23 år og jomfru. Og mit eneste problem med min jomfruelighed er andre menneskers nysgerrighed


    Michael Jackson fotograferet under koncert i København 1992.

Læser til brevkassen:  Min kæreste vil have mig til at boykotte Michael Jacksons musik. Hvad gør jeg?

Sanger Thøger Dixgaard er gæsteredaktør i denne uges udgave af Ibyens brevkasse.

Thøger Dixgaard svarer i kærligheds­brevkassen:  Hvad stiller man op, når drømmedaten ikke vil mødes igen?

Hvor langt rækker din mentale Tinder-radius? Ibyens brevkasse svarer en læser, der hader mænd, men gerne vil have en kæreste.

Brevkassen feat. Gudrun Marie Schmidt:  Kvinde, drop dine krav om høje mænd, kloge mænd og mænd med trænede kroppe


    Felix Thorsen Katzenelson er brevkasseredaktør på Ibyen.

Giver 'elskling' dig kvalme?   Kærligheds­brevkassen giver dig formlen på det perfekte kælenavn

Læser til brevkassen:  Alle mine venner er pludselig biseksuelle. Går jeg glip af noget?