0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

I småhemmelig biograf på Islands Brygge hilser alle på hinanden før filmen

BIOgrafen i haveforeningen Nokken på Islands Brygge viser anderledes film.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lasse Kofod
Foto: Lasse Kofod

Forening. I haven sidder biografgængerne og taler bl.a. om hvor de har hørt om BIOgrafen. Foto: Lasse Kofod

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Holder du lige øje med katten«, spørger Nønne K. Rosenring ud ad døren sin mand, inden hun i skæret fra et enkelt lys i en stage præsenterer sin egen film ’Stodderbarn’ for de 10 mennesker, der sidder parat til at se den i et skur i en baghave i Haveforeningen Nokken på Islands Brygge.

Katte går deres egne veje og opsøger rare steder, og Nønne K. Rosenrings kunne sagtens finde på at mase sig forstyrrende ind under visningen af ’Stodderbarn’. Forståeligt nok.

Her i skuret, hvor der kun er plads til 10 publikummer foran lærredet, sidder vi tæt og varmt sammen en aften. Uden sko på. Dem tog vi af ved indgangen, da vi fandt vores pladser i BIOgrafen, som Nønne K. Rosenring og hendes partner, Sidsel Becker, kalder deres kun 3 måneder gamle biograf, der er baseret på gaveøkonomi og viser eksperimenterende film.

Hvad gør det ved vores oplevelse, at vi er så få mennesker, der ser filmen sammen? Og at jeg er til stede ved alle visningerne af min film?

Med BIOgrafen går Nønne K. Rosenring og Sidsel Becker deres egen vej uden om markedsøkonomien, der ellers er styrende i det danske landskab af biografer.

De har skabt et mikrosted for visning af film, der sædvanligvis ikke vises i Danmark. BIOgrafen er for dem et laboratorium, der arbejder med at »vise film på nye platforme og bruge andre distributionsmåder«, som Nønne K. Rosenring sagde inden visningen af ’Stodderbarn’:

»Filmbranchen er stivnet i bestemte ideer om, hvordan man distribuerer film, og hvordan man driver biograf. Jeg vil gerne være med til at skabe mere af den mangfoldighed, jeg selv har savnet i de mange år, jeg har arbejdet med film«.

Eftersom BIOgrafen stadig blot er få måneder gammel, er hver eneste filmvisning stadig en oplevelse for Nønne K. Rosenring og Sidsel Becker. Inden selve filmvisningen har de taget imod de mennesker, som har meldt sig til visningen via nettet.

En anden oplevelse

En efter en fandt vi vej til den have på Nokken, hvor skuret ligger omgivet af et frodigt kaos af grønt og ved siden af en bålplads. Vi er så få, at det ville virke underligt ikke at hilse pænt på de andre, der skal i biografen. Før vi tog skoene af og satte os i sæderne i biografen, har nogle småsludret om, hvor de har hørt om BIOgrafen, hvor anderledes entreen til denne her biograf er og for nogles vedkommende, hvor de kender Nønne fra.

Her er intet billetsalg, ingen popcornmaskine og heller ikke samme anonymitet som i en biograf drevet på markedsvilkår.