Den italienske vinfestival Vini di Vignaioli kommer til København 28. og 29. maj. Det foregår hos vinimportørerne Rosforth & Rosforth under Knippelsbro.
Foto: PR/Rosforth & Rosforth

Den italienske vinfestival Vini di Vignaioli kommer til København 28. og 29. maj. Det foregår hos vinimportørerne Rosforth & Rosforth under Knippelsbro.

Byliv

Vini di Vignaioli: International naturvinfestival kommer til København

Den italienske naturvinfestival Vini di Vignaioli kommer til København 28.-29. maj med vine i tøndevis, smagninger og et talks-program.

Byliv

På italiensk betyder det »vin fra vinbonden«, Vini di Vignaioli.

Igennem de sidste 15 år har det også været navnet på en vinfestival i den norditalienske by Fornovo di Taro, tæt på Parma, som fokuserer på økologiske, biodynamiske og naturlige vine uden tilsætningsstoffer. Sidste år udvidede festivalen til Paris, og nu kommer den også herop til os i København.

Det foregår 28. og 29. maj hos vinimportøren Rosforth & Rosforth ved kajen under Knippelsbro. Her vil mere end 50 vinbønder præsentere deres vine, og der vil være et talks-program med nogle af Italiens førende eksperter og producenter.

Derudover kommer hele byen til at være fyldt til kanten med temaarrangementer på forskellige vinbarer både op til og under festivalen. Billetter fås til 150 kroner.

Total respekt for naturen

Målet med Vini di Vignaioli er at øge kendskabet til naturvin og til de dedikerede bønder, der laver den. Alle de deltagende producenter er enten små eller mellemstore og nøje udvalgt af de tre italienere, der står bag festivalen.

I en pressemeddelelse fortæller den ene af dem, restauratør Marie-Christine Marzani:

»Målet for denne begivenhed har altid været at dele og udbrede de unikke fortællinger om de mænd og kvinder, som bearbejder jorden med total respekt for naturen«.

At det lige blev København, de udvidede til, skyldes københavnernes store interesse og efterspørgsel på naturlige vine.

»Vores næste stop kunne ikke have været andet end København, den europæiske hovedstad for sund, lokal og økologisk gastronomi og hjem for utallige eksperter og dyrkere af naturvin«.

Vini di Vignaioli København. 28.-29. maj, kl. 10-19. Rosforth & Rosforth, Knippelsbrogade 10. Billetter til 150 kroner.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce