Gary Lucas har været både guitarist og manager for Captain Beefhart og er i disse dage i København for at fortælle om deres samarbejde.
Foto: Pr-foto

Gary Lucas har været både guitarist og manager for Captain Beefhart og er i disse dage i København for at fortælle om deres samarbejde.

Byliv

Gary Lucas: Captain Beefhearts guitarist kommer til hyldestfest i Vanløse

Det er ikke kun på Roskilde, at tunge musikalske navne indtager scenen på dansk jord. Næ nej, også i Vanløse kigger en verdensstjerne forbi.

Byliv

Føler du dig ene og alene i København og lider lidt af FOMO, fordi du ikke på Roskilde? Frygt ej!

Her er en nyhed til dig, der er efterladt tilbage i det relativt tomme København og savner lidt livemusik og kulturelle aktiviteter til at pifte den indtil videre lidt triste sommerstemning op.

Der er nemlig nogle, der har sørget for, at der også sker spændende ting i København, mens halvdelen af byens borgere er flyttet midlertidigt til Roskilde.

I anledning af 50-års fødselsdagen for den eksperimenterende og excentriske rockmusiker Captain Beefhearts legendariske debutalbum 'Safe As Milk', kommer hans guitarist og manager Gary Lucas til København og fortæller om og spiller musik fra dengang, de to arbejdede tæt sammen.

Captain Beefheart (Don Van Vliet) var frontfigur i det avantgardistiske rockorkester 'The Magic Band' og går for at være en af de mest kompromisløse kunstnere på den amerikanske rockscene. Med en alternativ blanding af musikgenrer som rock, blues, jazz og moderne kompositionsmusik tilsat gryntende spoken word, skabte han et unikt udtryk og blev en af de mest innovative og indflydelsesrige amerikanske musikere i 60'erne og 70'erne. På trods af sin store succes i rock- og punkmiljøet, forblev han dog for evigt mere kult end kommerciel. Beefheart gik bort i 2010 efter mange års sklerose-sygdom, som allerede i 1982 betød, at han trak sig fra musikken og overgik til at blive kunstmaler.

Debutalbummet 'Safe As Milk' står som en milepæl i rockhistorien og fylder altså 50 år i år - og det er derfor, at den fra i dag står på hele tre dages Captain Beefheart-hyldest på Kulturstationen i Vanløse, hvor der vil være musik, udstilling, filmvisning og artist talk. Gary Lucas står for morgensang og interview-samtale i morgen, og så giver han koncert fredag 30. juni.

Kortfilm og koncert

Allerede i dag kan man tage forskud på festlighederne og se en udstilling med Captain Beefheart-værker af Knud Odde, Carl Schenkel, Jan Perrson, Jad Fair & Zven Balslev i Woodhouse Recording-studiet (Kastanie Allé 11). Udstillingen har åbent tirsdag-fredag kl. 15-17, og i morgen kl. 16.30 bliver der desuden afsløret en buste af Captain Beefheart.

Onsdag er Gary Lucas så på programmet. Hvis man er typen, der har ferie, men står tidligt op - eller alligevel skal lægge vejen forbi Vanløse inden arbejde - kan man lige smutte forbi Kulturstationen og synge morgensang med verdensstjernen. Ellers er der mulighed for at se anmelder og filminstruktør Lars Movin interviewe Lucas i haven ved Woodhouse Recording efter busteafsløringen kl. 16.30.

Den helt store finale er dog først fredag, hvor der både er koncert, kortfilm og talk på programmet. Her starter Lars Movin showet ved at introducere og vise sin lille interview- og koncertfilm 'I don't even have a boat - calling the Captain'.

Efterfølgende fortæller Gary Lucas så lidt anekdoter om sin tid med Beefheart og lader måske fingrene løbe lidt henover strengene for at illustrere det komplekse guitarspil forbundet med deres musikalske samarbejde.

Til sidst, men ikke mindst, giver Gary Lucas koncert i selskab med et band bestående af Jørgen Teller, Simon Visti, Ole Rømer, Simon Ørregaard Nielsen, Mogens Schøpzinsky og Per Buhl Acs. Billetterne er allerede sat til salg via billetto og koster 120 kroner.

Gary Lucas med band. Fredag 30. juni kl. 20.30-22.30. Kulturstationen Vanløse, Frode Jakobsens Plads 4, Vanløse.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce