Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Med afsæt i hendes fantasifulde univers skaber Tori Wrånes en ny, omfattende lydinstallation til udstillingen på Kunsthal Charlottenborg tilsat film og forunderlige skulpturelle elementer.
Foto: Pr-foto

Med afsæt i hendes fantasifulde univers skaber Tori Wrånes en ny, omfattende lydinstallation til udstillingen på Kunsthal Charlottenborg tilsat film og forunderlige skulpturelle elementer.

Byliv

Kunstkomet indtager Charlottenborg med omfattende lydinstallation

Den fremadstormende Tori Wrånes er klar med sin første danske soloudstilling, som bl.a. byder på gådefulde og forunderlige skulpturelle elementer, skiftende lysfænomener og uforudsigelige soundtracks.

Byliv

En taske begynder at synge, loftet skifter fra hvidt til grønt til gult, trolde svæver i luften, og skulpturer begynder at rykke på sig.

Og det er helt normalt, når man, vel og mærke, træder ind i Tori Wrånes univers. Her er alt muligt og som publikum kan man aldrig vide sig sikker på, hvad der kommer til at ske.

Fra 16. september og frem til 19. november indtager norske Tori Wrånes Kunsthal Charlottenborg med sin udstilling, der går under den gådefulde titel ’Ældgammel Baby’.

Fredag 15. september afholdes der fernisering fra kl. 18-22, og søndag 17. september kl. 14 kan man tage forbi til Art Talk med Tori Wrånes.

Udstillingen på Kunsthal Charlottenborg bliver den norske performancekunstners første soloudstilling i Danmark.

Et rum i bevægelse

Tori Wrånes er blandt Norges internationalt fremadstormende kunstnere og hun har en lang række performances og udstillinger bag sig på anerkendte udstillingssteder, der bl.a. tæller byer som Los Angeles, New York og Paris.

Udstillingen på Kunsthal Charlottenborg er med afsæt i hendes fantasifulde og foruroligende univers, der udgøres af mange individuelle elementer.

Som publikum kan man forvente at opleve en film af svævende trolde, et soundtrack der forbinder udstillingsrummene, skiftende lysfænomener og forunderlige fritstående objekter i bevægelse. Det kan vist roligt siges, at det bliver et rum i bevægelse.

Et drømmeagtigt univers

Netop troldekarakteren er et element, der er gennemgående i performancekunstnerens arbejde.

Trolden symboliserer det ukontrollerede, et væsen, der afviger fra normen og er en måde, hvorpå hun leger med forskellige aspekter af identiteten. Selv skriver Tori Wrånes i pressemeddelelsen: »Jeg er interesseret i trolden, fordi den repræsenterer hele spektret af det at være menneske«.

Tori Wrånes er generelt kendt for sine nærmest surreelle, skulpturelle installationer og opsigtsvækkende performances, hvor hun, iklædt særprægede kostumer, bruger sin stemme som instrument.

Hun formår så at sige at skabe et parallelt univers, hvor alt kan lade sig gøre og det gælder også for udstillingen ’Ældgammel Baby’.

Du kan læse mere om udstillingen her.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce