0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nyt Distortion-koncept møder kritik på rådhuset

Distortion vil indføre flere lukkede zoner, hvor man skal betale entre for at komme ind. Men det møder modstand på rådhuset.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

Distortion har i flere år forsøgt at få flere til at betale for at tage til gadefesterne på Nørrebro og Vesterbro, der varmer op til den egentlige festival på Refshaleøen. Nu vil arrangørerne indføre fem lukkede musikzoner, hvor man skal betale entré, men flere partier på

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Står det til arrangørerne bag Distortion, skal flere områder af sommerens store gadefest, der i år afvikles 3.- 7. juni, i København kun være for betalende gæster.

De gratis fester vil stadigvæk være der, men på Nørrebro, Vesterbro og Rådhuspladsen vil man opstille i alt fem lukkede musikzoner med sikkerhedsvagter, hvor gæsterne skal af med mellem 150 og 180 kroner for at komme ind.

Det skriver TV2 Lorry.

»Vi vil gerne tilbyde vores gæster en anden type oplevelse, som minder mere om en koncert, og samtidig fortsætte med de klassiske fælles, gratis arrangementer«, siger Thomas Fleurquin, der er direktør for Distortion, til TV2 Lorry.

Hvis forslaget skal blive en realitet, kræver det imidlertid en accept fra Miljø- og Teknikforvaltningen. Og den har Distortion foreløbig ikke kunnet få.

Københavns byrum tilhører københavnerne, og de skal ikke afskæres fra at bruge dem, fordi Distortion vil tjene penge på lukkede arrangementer

Mandag behandlede forvaltningen anmodningen. Og selv om der egentlig var et flertal for, foretog Dansk Folkeparti, der sammen med Enhedslisten og De Konservative var imod, en såkaldt standsning. Det betyder, at forslaget ikke kan vedtages i forvaltningen alene, men skal tages op i Borgerrepræsentationen. Det bliver tidligst behandlet i morgen.

»Københavns byrum tilhører københavnerne«

I en pressemeddelelse udtrykker Finn Rudaizky (DF) sin utilfredshed, ikke bare med det konkrete forslag, men med gadefesten som sådan:

»Distortion sørger ikke for, at der er tilstrækkeligt med toiletter, de har ikke det fornødne antal frivillige til at gennemføre arrangementet på en tilfredsstillende måde, og de nægter at erstatte skader, som helt klart hvert eneste år stammer fra Distortion de dage, som festen foregår. Desuden er der gentagne brud på regler for støjniveau«.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) udtaler sig også i en pressemeddelelse. Hun mener, at betalingszoner er imod konceptet med en gadefest.

»Københavns byrum tilhører københavnerne, og de skal ikke afskæres fra at bruge dem, fordi Distortion vil tjene penge på lukkede arrangementer. Hvis Distortion vil holde fest på kommunale arealer, må de lade københavnerne deltage, uden at de skal have penge op af lommen«, siger Ninna Hedeager Olsen i pressemeddelelsen.

En nødvendighed?

Det er langt fra første gang, at Distortion forsøger at få flere gæster til gadefesterne til at betale entré. Det har i mange år været planen, og i årenes løb er der da også kommet flere og flere tilbud til dem, der har købt det såkaldte gadearmbånd.

De gratis gadefester på Vesterbro og Nørrebro opstod oprindeligt som en slags opvarmning til den elektroniske musikfestival Distortion, som foregår ude på Refshaleøen, og som det altid har kostet penge at deltage i. Ideen var, at det ikke var Distortion selv, men lokale initiativtagere, der skulle stable gadefesterne på benene.

Efterhånden er gadefesterne dog vokset, og i dag kommer der flere end 100.000 gæster. Det sætter nogle krav til sikkerhed og oprydning, og det er derfor, Distortion i højere grad vil have folk til at betale for at deltage, forklarede Thomas Fleurquin sig til Ibyen i 2017:

»Vi har i flere år haft problemer med at få det til at løbe rundt. Derfor er vi nødt til i højere grad også at håndtere gadefesterne som en regulær festival og få flere til at købe armbånd. Vi kan simpelthen ikke holde en fest for 150.000 mennesker for nul kroner«.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ian Dooley

Ibyens isguide:  Hvor får man den bedste is i København? Her er 17 skarpe bud

Mads Nissen

Cheap Eats 2021:  De bedste måltider i København til max 100 kroner

Jens Dresling

Hypet italiensk is:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve denne måned

Ugood/PR

10 københavnere fortæller, hvor de går hen, når de savner autentisk mad fra deres hjemland

PR/Andrej Vasilenko

Stor guide:  Her er alle de forestillinger, Politikens anmeldere glæder sig mest til at se, når scenerne åbner

Thomas Borberg

Politikens madanmelder er ikke i tvivl:  Her skal jeg spise i aften

PR/Omar

Ibyen guider:   Her kan du få mindst tre retter takeaway for maks. 200 kroner

Miriam Dalsgaard

»På grøntsagernes ankomstdag er stedet her det rene Hunger Games«:  Her er Københavns bedste asiatiske købmænd

PR/Brace

Her er 10 steder med fremragende takeaway ifølge Politikens madanmeldere

Finn Frandsen

Normalt ville jeg aldrig afsløre dem. Men her får du mine 21 favoritter, når jeg skal bestille asiatisk takeaway

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København