0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Se med hjemmefra: Danske forfattere skriver tekster fra coronaisolation. Nu bliver de til teater på din skærm

Østerbro Teater har bedt en række forfattere skrive nye tekster om livet under coronakrisen, som herefter bliver fortolket, iscenesat og fremført af skuespillere.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mik Eskestad
Foto: Mik Eskestad

Forfatter Christina Hagen er her fotograferet ved udgivelsen af digtsamlingen 'White Girl'. Ligesom en række andre kunstnere har hun nu bidraget med en nyskreven monolog om livet under coronakrisen, som nu bliver fremført som videoskuespil på Østerbro Teaters Facebookside.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Byens teatre er i øjeblikket lukket ned, men skuespillerne knokler stadig løs, selv om det hele sker på en lidt anden måde, end det plejer.

Flere og flere rykker skuespillet ind i den digitale verden, hvor senest det danske lydteater Akt1 mandag havde premiere på et teaterstykke, som Pilou Asbæk, Ellen Hillingsø og 133 andre danske skuespillere har optaget direkte fra deres mobiltelefoner.

Samme koncept ser man nu også hos Østerbro Teater, der fungerer som paraply for Østre Gasværk Teater, Teater Republique og Revolver.

Mødet mellem en fortælling og et publikum er altid en uundværlig del af vores fællesskab – også i en undtagelsestilstand

De har nemlig søsat ’Coronamonologerne’, et virtuelt teater, hvor en række forfattere, dramatikere og lyrikere er blevet bedt om at byde ind med nyskrevne monologer om livet under coronakrisen.

Sofie Amalie Klougart/Gyldendal (presse)
Foto: Sofie Amalie Klougart/Gyldendal (presse)

Forfatter Madame Nielsen er en af dem, der har leveret tekst til projektet.

De tekster bliver så videre fortolket af skuespillerne, som ligesom alle os andre er i hjemmeisolation og derfor optager monologerne på egne kameraer, telefoner og tablets.

»Vi håber, at verden vil tage godt imod disse korte værker, de er en gave og tilsammen er de slet og ret et udtryk for troen på teatret«, skriver Emmet Figenberg, direktør for Østerbro Teater, i en pressemeddelelse.

»Vores tro på, at mødet mellem en fortælling og et publikum altid er en uundværlig del af vores fællesskab – også i en undtagelsestilstand, som den vi lever med nu«.

Første monolog ude nu

Blandt de kunstnere, der indtil videre har bidraget med tekster, er Christina Hagen, Madame Nielsen, Jokum Rohde og Thomas Korsgaard.

Teksterne bliver fortolket, iscenesat og fremført af skuespillere som Ellen Hillingsø, Ida Cæcilie Rasmussen, Signe Egholm Olsen og Anders Budde Christensen.

Den første video havde premiere tirsdag og ses her, hvor Ida Cæcilie Rasmussen opfører en tekst af Christina Hagen, som hun tidligere har gjort det med Hagens bog ’White Girl’ på Det Kongelige Teater og ’Med mig selv i mine egne arme’ på Revolver på Republique.

Videoerne kan over de to uger opleves hjemmefra, når de løbende bliver delt på Facebook.

Monologerne er udvalgt og redigeret af Klaus Rothstein, Rikke Hedeager og Emmet Feigenberg.

Læs mere:

Annonce

IBYEN