Den hyggelige, intime Whammy Bar er bare en af flere nye steder på Amager, der blomstrer for tiden.
Foto: Peter Hove Olesen (arkiv)/POLFOTO

Den hyggelige, intime Whammy Bar er bare en af flere nye steder på Amager, der blomstrer for tiden.

Guider

'Lorteøen' bider fra sig: Her er fem nye og interessante steder på Amager

Gourmetrestauranter, barer og burgerjoints skyder frem over alt på Amager for tiden. Ibyen guider til det nyeste nye på Amager.

Guider

»Hvad fanden er der egentlig galt med Ama'r?«, spurgte Ibyens klummeskribent for et par uger siden og konkluderede så, at der egentlig er ret så skønt i bydelen, der kan blande byen med provinsen.

Det er der tilsyneladende en del, der synes. I hvert fald åbner flere og flere steder med friskkværnet kaffe, burgere, økologiske syltevarer i kolonialsalg og vin på glas.

Ibyen har her på det sidste holdt øje med nye interessant steder på Amager, og har her samlet et par stykker til alle jer ama'rkanere, der allerede elsker Amager - og alle jer, der elsker at hade 'Lorteøen', og måske har brug for at få gjort kål på fordommene.

Vin og sydeuropæiske lækkerier

Folkene bag Salon 39 og Holmens Kanal har åbnet en ny vin- og spisebar på Amagerbrogade 145. Her ligger den populære burgerbar Grillen allerede, men der er blevet plads til endnu et spisested på adressen.

Toto Vin- og Spisebar svinger små og store anretninger med sydeuropæisk mad over bardisken fra det åbne køkken. Menuen er sæsonbestemt, men består altid af klassisk middelhavsmad som for eksempel sprød blæksprutte og spydstegt kød fra en vintage rotisseri-grill.

Den helt store sult kan stilles med en 800 gram côte de boeuf med bearnaise, der dog også (heldigvis) kan deles.

Hvis man bare er til et enkelt glas god vin og lidt snacks - f.eks. saltede mandler, oliven eller 3 slags charcuteri - er der minimum 15 vine på glas at vælge mellem.

Toto Vin & Spisebar. Amagerbrogade 145, Kbh. S.

Burger uden dikkedarer

Den populære burgerrestaurant Jagger Fast Food har taget turen over Langebro.

Det er ingen ringere end tidligere Michelin-kok Rasmus Oubæk, der står bag Jagger, som hidtil har haft stor succes på Istedgade.

Konceptet er lige så simpelt som hos McDonald's. Der er ingen bordbestilling, men blot en bestillingsdisk, hvor man kan købe combo-menuer med burgere, fritter og sodavand eller dåseøl til 90-130 kroner.

Der er også hotdogs, sides, shakes og sundaes på de lysende menutavler, der hænger over kaffe- og milkshakemaskinerne bag disken.

Jagger. Amagerbrogade 128, Kbh S.

Øl, vin, cocktails - og jukebox

Ingen bydelsguide er fuldendt uden at have en bar blandt anbefalingerne.

Whammy Bar åbnede i november med øl, cocktails og vin til priser, der ifølge baren selv »rangerer fra urimelig billigt til rimelig dyrt«.

Whammy Bar er åbnet af en farverig blanding af folk fra pladeselskabet Crunchy Frog, leder af spillestedet Rust, Morten Varano, og Høker Bar. Hos Whammy har de både en helt klassisk fadøl som Tuborg (40 kroner for en stor), cocktails (80 kroner), vine fra Vinhanen samt en række amerikanske vine fra bl.a. Seattle-vinmageren Charles Smith.

Whammy Bar er ifølge Politikens anmelder en hyggelig, smart 'designerbodega', og til sådan én hører der selvfølgelig også en jukebox. For en 20'er kan man få lov at høre alle sine yndlingssange med artister som Kliché, Elvis, John Mogensen og David Bowie. »Det er god barstil«, som vores anmelder skriver.

Baren har også regelmæssigt arrangementer med livemusik eller dj's.

Whammy Bar. Østrigsgade 13, 2300 Kbh. S

Foto: Peter Hove Olesen/POLFOTO

Hyldest til den brune bodega

Lidt i samme stil er Haabet, som ligger helt i begyndelsen af Amagerbrogade. Det er en hyldest til den klassiske bodega, hyggeligt og afslappet, bare med god udluftning og indretning.

»Muntert, tilrøget og fordomsfrit«, lyder mottoet, og det kan man blandt andet opleve hver tirsdag, når der er bingo. Er man ikke-ryger, er der håb forude, for baren har nemlig også et røgfrit rum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Alle er altså velkomne på Haabet. Og når de skriver alle, så mener de alle. Også hunde bliver lukket ind i varmen, og der er både vandskåle og snacks til de firbenede venner.

Priserne er også inspireret af de gammeldags værtshuse. En flaskeøl koster 20 kroner, en fadøl 30, men man kan naturligvis også få både vin og fancy drinks.

Haabet. Amagerbrogade 10, Kbh. S

Nynordisk gourmetmad

Helt oppe i Ørestad-højhuset Bella Sky, med udsigt over Amager Fælled, ligger gourmetrestauranten Basalt.

Restauranten laver som udgangspunkt nynordisk mad med lokale råvarer, men de er ikke blege for også at bruge et skvæt cava her og der eller give retterne et asiatisk pift.

Ifølge Politikens anmelder, der kvitterede med 4 hjerter, er maden både velsmagende og veltilberedt. Men også uden de helt store overraskelser:

»Menuen på Basalt bærer præg af, at det er en hotelrestaurant tæt på lufthavnen, der skal servere noget, alle gider spise, og derfor er der ikke de vilde overraskelser. Men køkkenet laver stadig veltilberedt gourmetmad«.

Basalt. Hotel Bella Sky, Center Blvd. 3, Kbh. S

Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce