Hos Hyggestund på Vesterbro i København serveres der gedigen - omend lidt voldsomt, hvis du spørger vores anmelder - amerikansk morgenmad.
Foto: Miriam Dalsgaard (arkiv)

Hos Hyggestund på Vesterbro i København serveres der gedigen - omend lidt voldsomt, hvis du spørger vores anmelder - amerikansk morgenmad.

Guider

Sommerferieguide: Her er fem nye steder, du skal kende

Det kan efterhånden være svært at danne sig et overblik, for den københavnske restaurationsscene er i rivende udvikling. Her har Ibyen udvalgt fem nye steder, der er perfekte til en bid mad og et glas i sommersolen.

Guider

Mikkellers mexicanske gademad

Det går stærkt ovre på Mikkeller-kontoret for tiden. De åbner den ene bar og restaurant efter den anden, og nu er turen kommet til det mexicanske gadekøkken.

I starten af Nørrebrogade åbner bryggeriet inden længe det lille taquería La Neta. Her kan man få autentiske tacos og tortillas, og der er 10 haner med øl fra Mikkeller, for eksempel husøllen med lime og chili. Restauranten er skabt i samarbejde med den mexikanske iværksætter Ricardo Medrano Treviño, der allerede har to restauranter i Stockholm.

I øvrigt åbnede Mikkeller for få uger siden også morgenmadsrestauranten Hyggestund, der serverer amerikanske brunch-klassikere som vafler, pølser, morgenmadsburgere og æg på et hav af forskellige måder. Fedtet på den helt rigtige amerikanske måde. Og også lige lovlig voldsomt, hvis man spørger vores anmelder:

»Amerikansk morgenmad skal være så fed, salt, sød og kødfyldt, at selv Elvis ville være tilfreds, men her ryger balancen – det bliver too much goodness. Sorry, honey«, lød det i den tre-hjertede anmeldelse af Birgitte Kjær.

La Neta åbner 30. juni. Nørrebrogade 29, Kbh. N.

Vin ved vandet

Der sker ting og sager på Krøyers Plads ved havnefronten efter nedkørslen fra Inderhavnsbroen.

Noma-alumnen Kristian Baumann åbnede sidste år den nu michelinbelønnede restaurant 108, og nu er en ny tilflytter klar med endnu et gastronomisk tilbud til københavnerne. Den fransk-danske kok Yves Le Lay, der har en fortid på bl.a. Søllerød Kro, har netop åbnet vinbaren og restauranten Nærvær.

I vinbaren er fokus lagt på vine fra Spanien, Frankrig og Italien, og en stor del af flaskerne serveres på glas. Er man i snackhumør, serveres der dagligt seks til otte småretter i fransk-nordisk stil.

Er man til den helt store omgang, kan man reservere en plads i den tilstødende restaurant, hvor 12 gæster pr. aften får serveret en syv-retters menu til den nette sum af 1.000 kroner (inkl. snacks). Vinmenuen koster ligeledes 1.000 kroner (inkl. vand og kaffe).

Køkkenets stil er - som i vinbaren - med fokus på mødet mellem det franske og det nordiske køkken. De klassiske teknikker og store smage kombineret med nordens råvarer og simpliciteten fra det nynordiske køkken.

Nærvær åbnede primo juni. Strandgade, Kbh. K.

Gammeldaws - på den nye måde

Og nu vi er ved Krøyers Plads, fortsætter vi lige over på den anden side af gaden til de gamle Noma-lokaler. Der blev længe spekuleret over, hvad der mon skulle foregå i det nærmest hellige rum, når nu Noma er flyttet ud.

I starten af juli åbner Restaurant Barr med den prominente herre Thorsten Schmidt, bl.a. kendt fra Malling & Schmidt i Aarhus, bag komfuret. Og han vil servere noget så klassisk som gedigen nordeuropæisk mad - frikadeller og schnitzler suppleret med stærke fadøl og iskold snaps.

»Planen er at dykke ned i det her køkken og så lave helt traditionelle retter på vores egen måde med de bedste råvarer og de højeste færdigheder. Og så vil vi selvfølgelig trække på de sidste årtis gastronomiske udvikling og nybrud. Jeg tænker, at det bliver 80% gensynsglæde og 20% nyopdagelse«, fortalte Thorsten Schmidt i starten af juni til Ibyen.

Restaurant Barr åbner 5. juli. Strandgade, Kbh. K.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

5. juli åbner Noma en ny restaurant i de gamle lokaler. Medejer og chefkok Thorsten Schmidt vil lave mad fra Nordsø-området, for eksempel frikadeller.
Foto: Pr-foto, Barr/Jesper Rais

5. juli åbner Noma en ny restaurant i de gamle lokaler. Medejer og chefkok Thorsten Schmidt vil lave mad fra Nordsø-området, for eksempel frikadeller.

Den populære burgerbar

I Borgergade serverer Gasoline Grill en fremragende burger. Faktisk en af verdens bedste.

Sådan lød udmeldingen i hvert fald fra mediet Bloomberg, der tilbage i april kårede den lille burgerbar som den 27. bedste i verden. Og Gasoline Grill er da også blevet så populær blandt københavnerne, at ejerne har planer om at åbne flere filialer i løbet af 2017.

Første nye knopskud er Gasoline Grill 2, der åbnede onsdag 21. juni lige ved siden af Jazzhouse i Niels Hemmingsens Gade. Konceptet, som vi kender det fra Borgergade, er der ikke som sådan pillet ved - og hvorfor også gøre det, når man tilsyneladende har fundet opskriften på succes?

Gasoline Grill åbnede onsdag 21. juni. Niels Hemmingsens Gade, Kbh. K.

No Stress

En af Norges bedste og mest prisvindende cocktailbarer, den lille No Stress fra Bergen, åbnede på den norske nationaldag 17. maj en afstikker på Nørregade i indre København.

Her inviterer de inden for til afslappet - deraf navnet - fyraftensstemning og nostalgiske trip tilbage til 1990'erne, bl.a. med Mario Kart-turneringer på Nintendo 64 og tegnekonkurrencer ledsaget af cocktails.

Flere københavnere kender måske allerede lidt til baren, for nordmændene huserede sidste sommer på gademadmarkedet Rebel Street Food, hvor de testede deres cocktailprofil af på et dansk publikum. Efter længere tids leden har de altså nu endelig fundet passende lokaler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Alle cocktails på kortet koster mellem 89-100 kroner.

No Stress åbnede 17. maj. Nørregade, Kbh. K.

Foto: Pr-foto

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce