Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MIRIAM DALSGAARD
Foto: MIRIAM DALSGAARD

Ifølge Jyllands-Posten var det bladets tegner Kurt Westergaard, der var målet for den terrorhandling, som PET har afværget.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

PET: Tegner skulle dræbes

PET bekræfter, at man i nat har gennemført en politiaktion med formål at forhindre et »terrorrelateret« drab. Flere er anholdt.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klokken 4.30 i nat har Politiets Efterretningstjeneste gennemført en politiaktion i Århus-området med det formål at forhindre et »terrorrelateret« drab.

Det skriver PET i en udtalelse.

I udtalelsen står ikke, hvem der var målet for det terrorrelaterede drab. Men ifølge Jyllands-Postens oplysninger drejer det sig om tegneren, Kurt Westergaard, som en gruppe personer med muslimsk baggrund angiveligt havde planer om at dræbe.

Kurt Westergaard er en af de 12 tegnere, som i september 2005 tegnede profeten Muhammed, hvilket senere udløste voldsomme demonstrationer og en diplomatisk krise.

Præventiv foranstaltning PET skriver i sin udtalelse, at politioperationen har fundet sted i samarbejde med Østjyllands politi på baggrund af længere tids overvågning.

»PET har ikke ønsket at løbe nogen unødig risiko og har derfor valgt at gribe ind i en meget tidlig fase for at afbryde planlægningen og gennemførelsen af drabet«, siger chef for PET, politimester Jakob Scharf i udtalelsen.

Han forklarer også, at nattens indsats skal se som en »præventiv foranstaltning« med det mål at forhindre en lovovertrædelse i at blive begået.

Jakob Scharf udtaler, at den konkrete sag ikke har givet anledning til at ændre den generelle trusselsvurdering i Danmark.

Måske fem anholdelser

Tegneren Kurt Westergaards Muhammed-tegning er den kendteste af de 12 - den, hvor profeten Muhammed har en bombe i sin turban.

DR Nyheder erfarer, at politiet har anholdt fem personer.

Tre af de fem personer skal være danske statsborgere, de øvrige to udenlandske statsborgere, som ventes udvist. Disse oplysninger er ikke bekræftet af politiet.

Tip os

Har du set noget til nattens operation? Ved du, hvor det er foregået? Hvem der er anholdt? Og hvem der skulle være målet for, hvad PET kalder et terrorrelateret drab?

Send en mail til Politiken på tipos@pol.dk Har du taget fotografier af nattens operation, kan du også sende dem.

/ritzau/

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden