Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Olesen Peter Hove
Foto: Olesen Peter Hove

Eksrockeren Mickey Larsen døde på stedet, da bomben gik af på parkeringspladsen ved Glostrup Sygehus. - Arkivfoto: Peter Hove Olesen

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Højesteret mildner dom for rockerdrab

To Bandidos-rockere har fået mildnet dommen for bombeattentat mod eksrocker. Højesteret har bestemt, at 16 års fængsel er straf nok for forbrydelsen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

To medlemmer af rockergruppen Bandidos har i Højesteret fået mildnet straffen for bombeangreb mod eksrockeren Mickey Larsen.

I landsretten blev de to rockere straffet med fængsel på livstid i sommeren sidste år.

»Medførte ikke skade på andre«
De blev dømt for at have udløst den bombe, der i september 2003 dræbte eksrockeren Mickey Larsen og rev hans bil midtover på parkeringspladsen ved børneafdelingen på Glostrup Sygehus.

»Bombesprængningen rettede sig kun mod en person og medførte ikke skade på andre, og Højesteret fandt uanset bombesprængningens farlighed ikke grundlag for at give fængsel på livstid«, skriver højesteretsdommerne.

Dissens
Derfor nedsatte landets øverste domstol straffen til 16 års fængsel for det voldsomme drab. Der var ikke tale om en enstemmig dom. En enkelt af dommerne stemte for, at de to fortsat skulle sidde inde på livstid.

Mickey Larsen var i 2001 blevet smidt ud af Bandidos i unåde. På drabstidspunktet var han under udslusning fra en dom for blandt andet vold og cigarettyverier og boede på en fængselspension i Avedøre.

Han havde netop været til behandling på hospitalet, da eksplosionen ramte hans bil.

Få formildninger
Sidst Højesteret underkendte en livstidsdom var i 2004, da en 21-årig drabsmand fik nedsat sin straf til fængsel i 16 år for at have dræbt sin tidligere dagplejemor i Frederikshavn.

Samme år blæste der også mildere vinde over en 44-årig kvinde fra Nordjylland, der oprindeligt var blevet dømt til livsvarigt fængsel for sammen med sin daværende elsker at have dræbt sin mand i 1992 i Biersted og for at have skudt og dræbt sin svigersøn i Aalborg i 2002.

/ritzau/

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden