Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 THOMAS BORBERG (arkiv)
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

ÅBENHED. Københavns overborgmester Frank Jensen vil have Christiania til at åbne sig mere.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Frank Jensen vil bygge almennyttige boliger på Christiania

Fristaden skal åbnes op og aldersgennemsnittet skal ned. Det er overborgmesterens plan for Christiania.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Christiania i København kan stå overfor en gennemgribende forandring.

Overborgmester Frank Jensen (S) har for nylig overtaget størstedelen af myndighedsansvaret for fristaden og samtidig indgået et tæt samarbejde med Fonden Christiania. Nu præsenterer han sin plan for de aldrende ungdomsoprøreres højborg:

»Der skal ikke herske nogen tvivl om, at mit formål med samarbejdet med Christiania er at få Christiania til at åbne sig mere op mod byen og blive en del af København. Samtidig skal man holde fast i de positive ting, som der er ved Christiania«, siger han til Berlingske.

Ungdomsboliger og en cykelsti Helt konkret vil overborgmesteren have flere indgange til Christiania, en cykelsti, som går igennem området, og ikke mindst bygge almennyttigt byggeri.

»Vi vil drøfte det med fonden i forbindelse med udviklingen af kommuneplanen for 2015: At vi kan komme til at bygge herinde på Christiania og bygge på almene principper, så folk kan betale husleje herude på normal vis,« siger han.

Mit formål med samarbejdet med Christiania er at få Christiania til at åbne sig mere op mod byen og blive en del af København

De nye boliger skal sikre, at gennemsnitsalderen i Fristaden bliver sænket.

»Vi får rigtig mange studerende til København. Og når man ser på Christianias alderssammensætning – det bliver et pensionistkvarter – er det oplagt at bygge boliger til blandt andre studerende, så der kan komme friskt blod til«, siger Frank Jensen til Berlingske.

Fonden stejler

Han fortæller, at der i forbindelse med udviklingen af idéerne om Christianias fremtid har været problemer, så snart det har drejet sig om åbenhed og om at lade nye beboere komme til udefra.

Dels har der været fysisk modstand fra den del af befolkningen på Christiania, der erhverver sig ved mere lyssky forretninger. De har sågar kastet med sten.

LÆS OGSÅ

Og dels har der været modstand fra beboerne, som er repræsenteret af Fonden Christiania. De ser helst ikke store byggemaskiner komme trillene ind af fristadens porte:

»Hvis man mener, at der skal flere folk ind, som skal bo under boformer, der gør, at Christiania bliver som Øster-, Nørre- eller Vesterbro, så er budskabet forkert. Det er vigtigt, at man ikke stopper en skabelon ned over boligformerne. For så tager man overgreb på Christiania. Så føler Christianitterne, at det gode ved Christiania forsvinder«, siger advokat Knud Foldschack, der er medlem af fondens bestyrelse, til Berlingske.

Han tilføjer, at almennyttigt byggeri og husleje på normal vis vil være »en udfordring« med de regler, der på Christiania i dag.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden