0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Venstre, Konservative og LA har planer om at fjerne arveafgiften med 2015-planen. Dette møder dog stor modstand i rød blok, som hellere ser andre vækst initiativer. Det store spørgsmål er nu - hvem tager den næste bid af kagen?

Danmarks største familieejede virksomheder gik sammen om en massiv lobbyindsats. Nu sænkes arveafgiften for milliarder

Beslutningen om at sænke arveafgiften er også historien om, hvordan landets rigeste familier gik sammen, hyrede et stort lobbyistfirma og lagde pres på politikerne. En tidligere skatteminister taler om manipulation, den nuværende om et »berettiget pres«. Samtidig peger Skatteministeriet og topøkonomer på, at milliardlettelsen kan føre til beslutninger, som hverken er til samfundets eller virksomhedernes bedste.

FOR ABONNENTER

En af de mest effektive lobbykampagner de seneste år kan snart tage sit første stik hjem.

For få år siden var det kun de færreste partier i Folketinget, der havde en sænkelse af arveafgiften for de familieejede virksomheder stående højt på deres politiske dagsorden.

Men i sidste uge kunne regeringen mønstre et politisk flertal med Dansk Folkeparti bag en lov, som gradvis vil sænke arveafgiften for landets familieejede virksomheder fra 15 til 5 procent. En øvelse, der vil koste statskassen 1,7 milliarder kroner i 2018-19 og 1 milliard kroner om året fra 2020 og frem.

For de blå partier handler det om at skabe bedre forhold for landets store, mellemstore og små familieejede virksomheder. Om ikke at dræne virksomhederne for kapital, når firmaets grundlægger eksempelvis vil give stafetten videre til næste generation. Om at give en håndsrækning til nogle af de mennesker, som i årevis har skabt værdi til det danske samfund.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden