Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Overblik: Erstatning for falsk pædofilianklage

Den tidligere pædagogstuderende Malthe Thomsen får erstatning fra kollega, der kom med falske anklager.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Malthe Thomsen, der for fire år siden blev hvirvlet ind i en sag om pædofili i en børnehave på Manhattan i New York, har fået erstatning.

Få her et overblik over sagen:

 • 27. juni 2014 bliver den dengang 22-årige pædagogstuderende Malthe Thomsen anholdt i New York, hvor han er i praktik i en børnehave.
 • Han bliver beskyldt for i 15 tilfælde at have krænket børnehavebørn i fire-femårs alderen. Han skal blandt andet have fået børnene til at berøre sit skridt uden på bukserne.
 • Anmeldelsen kommer fra en kollega, som i første omgang går til skolens ledelse. Det får skolen til at sætte gang i en undersøgelse, der frikender danskeren.
 • Kollegaen bliver senere fyret. Hun går efterfølgende til politiet, som vælger at anholde danskeren.
 • Ifølge politiet tilstår danskeren krænkelserne under en afhøring. Hans forsvarer, Jane Fisher-Byrialsen, mener, at han er blevet presset til at komme med en falsk tilståelse.
 • 8. juli 2014 bliver han løsladt mod en kaution på 400.000 dollar.
 • Ved et retsmøde 14. august 2014 kommer det frem, at to lærere og 12 af de 13 børn pure afviser, at der skulle have fundet overgreb sted.
 • Ifølge anklagemyndigheden har det sidste barn sagt noget, der kan indikere, at der er sket noget forkert. Anklagemyndigheden vil dog ikke fortælle, hvad barnet har sagt.
 • I november 2014 vælger anklagemyndigheden i New York at frafalde sigtelsen mod Malthe Thomsen, da man vurderer, at der ikke er beviser til at rejse en tiltale.
 • Malthe Thomsen indgiver i april 2015 et erstatningskrav mod politiet og anklagemyndigheden i New York på syv millioner dollar, hvilket i dag svarer til godt 44 millioner kroner.
 • 20. september 2016 indgår Malthe Thomsen forlig i sin erstatningssag mod den amerikanske anklagemyndighed og staten New York. Han får 500.000 kroner.
 • 12. juni 2018 indgår Malthe Thomsen forlig i sin erstatningssag mod kollegaen, der anmeldte ham, fortæller DR og TV2. Beløbet er hemmeligt, men skulle ifølge medierne rigeligt kunne dække hans sagsomkostninger.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden