0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tobias Nicolai
Foto: Tobias Nicolai

Tag med til ulveland: »De snakker om, at der skal være 100 ulve i Danmark, og så er det kun et spørgsmål om tid, før vi ser angreb. Er det sådan, Danmark skal være?«

Ulvens genindvandring til det jyske landskab har vist sig alt andet end ligetil. Dette er fortællingen om sammenstødet mellem mennesket og det vilde dyr, frygten, vreden og begejstringen, om stridigheder og trusler, statistik, forventning og mistro, og forskerne, fåreavleren, entusiasten og borgeren med ulve i baghaven.

FOR ABONNENTER

Efter 200 års fravær har det symbolske rovdyr ufrivilligt fået hovedrollen i en betændt debat, hvor alle har en holdning. Når det kommer til ulven, vejer følelser det samme som fakta. Men bag fake news, politisk populisme og polarisering er mødet med det dæmoniserede dyr mere nuanceret.

Ulvekonsulenterne rykker ud til de frustrerede fåreavlere, som skal forsøge at løse et helt nyt problem. De lokale borgere er splittede – for kan man overhovedet være nabo til en flok ulve?

Få et halvt år til halv pris


Få dit daglige nyhedsoverblik, baggrund og perspektiv på de historiske øjeblikke i 2022.

Giv mig et halvt år til