Politiet ankommer til stedet, hvor de to kvinder, blev fundet dræbt.
Foto: Chouftv /ap //Ritzau Scanpix

Politiet ankommer til stedet, hvor de to kvinder, blev fundet dræbt.

Danmark

PET: Marokkansk efterforskning af drab på kvinder peger muligvis på Islamisk Stat

Marokkanske myndigheders efterforskning af drab på dansk og norsk kvinde peger i retning af IS ifølge PET.

Danmark

Marokkanske myndigheders efterforskning peger i retning af, at drabene på en dansk og en norsk kvinde i Marokko kan relateres til Islamisk Stat.

Det skriver Politiets Efterretningstjeneste (PET) i en meddelelse sent onsdag.

Derudover bekræfter PET, at en mulig henrettelsesvideo har cirkuleret på internettet.

»PET kan bekræfte, at der på internettet har floreret en video som angiveligt viser drabet på en af de to dræbte kvinder i Marokko«, skriver PET.

»De marokkanske myndigheder har oplyst, at sagen efterforskes som terror. Videoen og den foreløbige efterforskning peger således ifølge de marokkanske myndigheder i retning af, at drabene muligvis kan relateres til terrororganisationen IS«.

24-årige danske Louisa Vesterager Jespersen og hendes norske veninde 28-årige Maren Ueland blev mandag fundet dræbt ved deres telt i et populært vandreområde ikke langt fra landsbyen Imlil.

PET’s melding kommer, efter at den marokkanske anklagemyndighed i en meddelelse onsdag aften bekræftede, at den ene person, som er anholdt i sagen, har forbindelse til en terrorgruppe.

Tidligere onsdag lød det i flere marokkanske medier, at der var mistanke til fire mænd, som angiveligt har forbindelse til Islamisk Stat. Men på daværende tidspunkt var oplysningerne ikke blevet bekræftet fra officielt hold.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce