Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

To personer får forlænget anholdelse i Nicki Bille-sag

Dommer afviser at varetægtsfængsle to personer i sag om drabsforsøg på fodboldspilleren Nicki Bille.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En 23-årig kvinde og en 30-årig mand har i et grundlovsforhør i Dommervagten i København fået deres anholdelse opretholdt i tre døgn i en sag om drabsforsøg på fodboldspilleren Nicki Bille.

Sammen med en tredje mand, der er på fri fod, er de sigtet for drabsforsøg på fodboldspilleren. De nægter sig skyldige.

Politiet blev sent tirsdag aften kaldt ud til husspektakler på Nicki Billes adresse ved Sluseholmen i København. Det viste sig, at fodboldspilleren var blevet ramt af skud fra et haglgevær.

Ifølge sigtelsen kom han alvorligt til skade, da han blev ramt af et enkelt skud i højre underarm. Han er dog uden for livsfare og var onsdag frisk nok til at blive afhørt af politiet.

Anklagemyndigheden krævede onsdag manden og kvinden varetægtsfængslet, men det ville dommeren ikke gå med til.

I stedet valgte dommeren at opretholde deres anholdelse i tre døgn. Det betyder, at politiet nu har tre døgn til at udbygge mistanken mod de to. Derefter skal de fremstilles i et nyt retsmøde eller løslades.

Onsdag blev den 23-årige kvinde som den første fremstillet i grundlovsforhør.

Hun har mørkt hår og var iført en sort sweater, grå bukser, hvide gummisko. Med sig havde hun også en stor brun frakke med pelskant.

Senere onsdag var det den 30-årige mands tur til at komme i grundlovsforhør. Han ankom til Dommervagten i en blå plastikdragt, der dækker hele kroppen. På fødderne havde han hvide overtræksposer.

Alle tre mistænkte er sigtet for drabsforsøg eller subsidiært for at have bragt andres liv eller førlighed i fare. Desuden er de sigtet for våbenbesiddelse under særdeles skærpende omstændigheder.

De to anholdte nægter sig som nævnt skyldige i sigtelserne. Da grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, er det uvist, hvad de har forklaret, og hvilke beviser politiet har mod dem.

Hvis en eller flere af de mistænkte til sin tid bliver dømt, vil det udløse en langvarig fængselsstraf.

Drabsforsøg straffes om udgangspunkt med seks års fængsel - formildende eller skærpende omstændigheder kan så ændre straffen i den ene eller anden retning.

Våbenbesiddelsen skal straffes med mindst to års fængsel.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden