Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Arkivfotos: Cicilie S. Andersen, Stine Tidsvilde
Fotocollage: Arkivfotos: Cicilie S. Andersen, Stine Tidsvilde
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for teenagere og pensionister og en dårlig dag for unge og midaldrende

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag – og hvem der har haft en dårlig dag.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En god dag for ...

Teenagere og pensionister. Hvad er lykke, og hvornår i livet er vi mest lykkelige? De spørgsmål har optaget filosoffer, forfattere og videnskabsfolk siden tidernes morgen, og nu mener britiske forskere at have fundet svaret. I en ny undersøgelse omtalt i Times har forskerne kortlagt mere end en million briters svar i meningsmålinger foretaget af det statslige statistikbureau i Storbritannien. Deltagerne er blevet bedt om at vurdere deres egen tilfredshed, selvværd, lykkefølelse og angst, og der tegner sig et mønster: Folk er mest lykkelige som 16-årige og som 70-årige. Folks tilfredshed med tilværelsen daler betragteligt, når voksenlivet sætter ind med børn, karriere og huslån. Kurven rammer et lavpunkt omkring 50-årsalderen, men begynder så igen at stige, indtil man som 70-årig igen føler sig lykkelig.

En dårlig dag for ...

Unge og midaldrende. Alle os stakler, der for længst har glemt teenageårene, men heller ikke kan skimte den sidste dag på arbejdsmarkedet i en nær fremtid, må altså leve med, at vi statistisk set går en mindre lykkelig fremtid i møde, hvis vi minder om briterne. Der er dog forskel på niveauet af lykkefølelse i alle aldre, og forskerne fra Resolution Foundation har også undersøgt, hvilke faktorer der særligt spiller ind på tilfredsheden med livet. Kvinder er generelt lidt mere tilfredse end mænd, og for alle køn hjælper det at være i et fast forhold, at eje sit eget hjem, at have et godt helbred og at være i arbejde. Endelig kan det godt være, at man siger, at penge ikke gør dig lykkelig, men det passer ifølge rapporten ikke. Lykkefølelsen stiger ret entydigt i takt med årsindkomsten.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden