0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Oprøret mod Løkke og Jensen breder sig til folketingsgruppen

Mens støtten til Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen svinder, arbejdes der i kulissen på at positionere Jakob Ellemann-Jensen som formandskandidat for Venstre.

Roald Als/POLITIKEN
Foto: Roald Als/POLITIKEN
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er vel gået et kvarter fra offentliggørelsen af, at alle Venstres hovedbestyrelsesmedlemmer i Region Midtjylland opfordrer Venstres formandskab til at pakke sammen og trække sig, til Kristian Jensen kigger op fra sin computer i gruppeformandskontoret for enden af den gang, hvor Venstres ledelse har holdt til i årtier.

Næstformanden plejer at være imødekommende nok. Men han har absolut ikke lyst til at sige noget som helst om de 23 hovedbestyrelsesmedlemmer fra sin hjemegn, der netop er kommet frem til at bede både Jensen og partiformand Lars Løkke Rasmussen om »af hensyn til Venstres fremtid, troværdighed og stabilitet« at »trække sig kollektivt«.

På ryggen af det har folketingsmedlem Carsten Kissmeyer som det første folketingsmedlem offentligt meddelt, at han heller ikke ser nogen fremtid i den nuværende ledelse.

»Opfordringen er, at de trækker sig, så et nyt kandidatfelt kan komme på banen. Så er det landsmødet, der vælger«, lyder det fra Kissmeyer.

Eftermiddagssolen skinner ind ad vinduet til Venstres ledelse, der er hjemsøgt af en stillingskrig, som i disse minutter breder sig fra baglandet og ind i folketingsgruppen. Ingen kan fortænke nogen i at være ved at smelte. Temperaturen lader til at have bevæget sig mindst ti grader opad, siden det ellers brandvarme sommergruppemøde på Kragerup Gods for små tre uger siden, hvor Jensen i en lige så skinnende eftermiddagssol blev sat så godt og grundigt på plads som tænkes kan.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter