0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lejere angriber lovparagraf: »Mange boliger i København, der ellers var til at betale, forsvinder nu«

I årtier har huslejen i private lejeboliger været stramt styret. Men i 1996 vedtog Folketinget en paragraf, der gør det muligt at 2-3-doble huslejen. Den paragraf skal væk, siger formanden for lejerne i hovedstaden.

Skjoldjensen Anders Rye
Foto: Skjoldjensen Anders Rye
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Nogle mener, at kapitalfonde som Blackstone udnytter en særlig paragraf i den danske boliglovgivning til at tjene penge på modernisering af lejelejligheder i ældre ejendomme fulgt af store huslejeforhøjelser.​​

Claus Højte er som direktør for Lejernes LO i Hovedstaden spændt på, hvad en arbejdsgruppe under Boligministeriet snart spiller ud med om den forkætrede paragraf 5.2 i boligreguleringsloven.

»5.2 har reelt som konsekvens, at mange ellers betalelige boliger i København afskaffes. 5.2 er reelt ved at ændre boligstrukturen i de danske byer, så der kun er 5.2-lejeboliger. Jeg har set mange steder, hvordan man sætter et hvidt køkken med mørkegråt linoleum og en pæn bordplade fra Silvan ind. Men det sker som afløser for et ældre, men pænt køkken eller et badeværelse med 20 år gamle fliser, som var fint fungerende. Det er røget ud, og det er spild af ressourcer. Imens går huslejen voldsomt i vejret, selv om der ikke er sket den store forbedring for lejeren«.

GÆLDER KUN I DAG: Få fuld digital adgang resten af året for kun 136 kr.

Køb nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts