0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ukrainske ’fupbesparelser’ indgik i Danmarks samlede klimaregnskab

Både den danske stat og syv selskaber har brugt stærkt kritiserede klimakreditter fra Ukraine i deres klimaregnskab. Ekspert opfordrer alle til at revurdere brugen af klimakompensation.

Dominique Faget/Ritzau Scanpix
Foto: Dominique Faget/Ritzau Scanpix

Det sorte jordbunker i Donetsk, som danske selskaber har købt CO2-kompensation fra, kan blive op til 80 meter høje. Det er dobbelt så højt som Rundetårn. Der er tale om jord, sten og kul gravet op gennem årtier fra kulmineindustrien i Donbass. Ifølge projektudviklerne er bunkerne i fare for at selvantænde.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Donbass-regionen i det østlige Ukraine er arret af store og små huller. De små huller stammer fra granat- og morterild i den krig, Rusland og Ukraine har ført mod hinanden siden 2014. De store huller er indgange til kilometerlange tunneller ned i undergrunden, som rummer et af verdens største kuldepoter.

Ukraines kulminer har ofte været årsag til konflikt, og de har aldrig haft ry for at være klimavenlige. Alligevel har syv danske selskaber købt i alt 344.008 tons CO2-besparelser fra den ukrainske kulindustri, som eksperter i dag sår alvorlig tvivl om effekten af.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere