0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Regeringen afsætter nødpulje til små foreninger

Regeringen vil hjælpe de små foreninger med en nødpulje, så de fortsat kan hjælpe de socialt udsatte.

Danmark

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) er sammen med regeringen klar til at afsætte en nødpulje til små foreninger, der udfører frivilligt arbejde for de svage grupper i samfundet.

Det fortæller hun på et pressemøde fredag eftermiddag.

Nødpuljen er til frivillige foreninger og organisationer, der laver arbejde for hjemløse og andre sårbare danskere såsom handicappede.

»De frivillige organisationer løfter en stærk opgave. Vi skal holde hånden under dem. De er blevet ramt af, at mange aktiviteter er blevet lukket ned. Det er vigtigt, at de ikke bliver slået omkuld af udgifter«, siger social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) på et pressemøde.

Samtidig kom ministeren ind på de mange hjemløse borgere, som er særligt udsatte på grund af coronavirus, da herberger og varmestuer står til at lukke.

»På grund af manglen på sovepladser, så forlænger vi puljen, så værestederne og varmestuerne kan holde åbent indtil april«, siger ministeren.

Hun fortæller samtidig, at man i København har åbnet et nødherberg, mens man andre steder i landet blandt andet har anvendt tomme sportshaller til at huse de mange hjemløse.

Regeringen vil desuden øge kapaciteten på kvindekrisecentrene, der får et stigende antal henvendelser. Handleplanen vil være klar i den kommende uge, siger Astrid Krag.

Ministeren brugte samtidig pressemødet til at rose de mange frivillige, mens hun også kastede ros afsted til landets kommuner. Fredag havde hun videomøde med alle landets borgmestre.

»Jeg vil gerne takke for det store arbejde, der er lavet i kommunerne fra de mange kommunalt ansatte. En stor tak til alle jer, der knokler lige nu«, siger Astrid Krag (S).

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…

Forsiden