0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Keld Olsen
Foto: Keld Olsen

Institutionen Dagplejen på Kommenhaven 15 er et af de steder, hvor der er udbrudt brand. Billedet er fra tidligt i morges.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Det her er alvorligt, tankeløst og farligt«: Politi tror, at brandene i Herlev kan være påsatte

Politi og brandvæsen har kæmpet med seks brande i Herlev natten til søndag. En af dem i en daginstitution.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Politi og brandvæsen rykkede natten til søndag ud til flere brande i Herlev.

Der var brand i institutionen Dagplejen på Kommenhaven 15 og desuden seks mindre brande i blandt andet en indkøbsvogn, containere og biler mellem midnat og 02.30.

Søndag formiddag oplyser politiet i en pressemeddelelse, at det efterforsker årsdagen til brandene ud fra en mistanke om, at de er påsatte og kan hænge sammen.

»Det her er alvorligt, tankeløst og farligt. Vi fortsætter med en øget patruljering i byen og har en stor indsats i gang for at komme til bunds i det her og retsforfølge de skyldige«, siger politidirektør Kim Christiansen i meddelelsen.

Brandvæsnet er søndag færdig med at slukke brandene - hvoraf den ene medførte store skader på daginstitutionen.

Politiet laver dog fortsat undersøgelser på stedet, ligesom det er til stede med en mobil station, hvor man kan henvende sig.

Politiet har endnu ikke anholdt nogen gerningsmand, men hører gerne fra vidner.

Foruden branden i daginstitutionen har brandene foregået på Marielundsvej klokken 23.56, Carl Nielsens Plads klokken 01.08, Herlev Hovedgade 127 klokken 01.24, Melissehaven 13 klokken 02.04, Vindebyvej 18 klokken 02.08 og Ettehavevej 83 klokken 02.24.

Borgmester er rasende

Brandene har søndag morgen fået Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), til tasterne. På Facebook kalder han dem 'et alvorligt angreb på det Herlev, vi holder af.'

Han forklarer, at han som borgmester føler sig nødsaget til at reagere.

»Folk har fået brændt biler af. Vi har et dagplejehus, som nu er udbrændt og ikke kan bruges. Det kommer til at have konkret betydning for folk allerede i dag og børnene i den kommende uge«.

»Det er jeg nødt til at reagere på som borgmester. Det er uacceptabelt«, siger han til Ritzau.

Selv om politiet endnu ikke har fastslået, at der er tale om påsatte brande, peger borgmesteren på, at brandene natten til søndag ikke er de første de seneste måneder. Nattens brande er en 'eskalering', fortæller han.

»Jeg kan jo godt se, at de (seks brande, red.) ikke er opstået ved et lynnedslag. Det her skal selvfølgelig håndteres. Om det er de samme personer eller forskellige personer, har jeg jo ingen anelse om«.

»Men jeg har en forventning om, at politiet siden i nat vil bruge alle vågne timer på at finde ud på, hvordan det er opstået og hvem der står bag det, så vi kan få det stoppet«, siger Thomas Gyldal Petersen.

Søndag skal kommunen have et møde, hvor den skal finde en løsning for de børn, der nu mangler en daginstitution.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden