Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

De hvide bycykler bliver på de københavnske cykelstier

By- og Pendlercykel Fonden har overtaget driften af bycyklerne fra konkursramt selskab.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavnere, pendlere og turister kan også fremover svinge op på en af de hvide bycykler, som hviler i stativer rundt omkring i København. Fremtiden for hovedstadens bycykler ser nemlig ud til at være reddet.

På et møde i skifteretten blev det fredag afgjort, at By- og Pendlercykel Fonden overtager de københavnske bycykler. Med ejerskabet følger både ansvaret for driften og det it-system, som styrer cyklerne.

»Det at fonden har overtaget driften skal gerne give en stabilitet, så brugerne fremover vil opleve, at cyklerne bliver brugt endnu mere ude i bybilledet«, siger fondens formand, Niels E. Bjerrum.

Firmaet bag cyklerne, Gobike, blev erklæret konkurs i marts.

Samtidig indgav datterselskabet Bikeshare, der har stået for selve driften, en begæring om at gå i rekonstruktion.

Det sker, når et firma ikke har penge til at betale sine kreditorer. Det indebærer en midlertidig betalingsstandsning.

Niels E. Bjerrum havde dog foretrukket, at driften af bycyklerne fortsat kunne have ligget hos en privat aktør.

»Men hvis fonden ikke havde overtaget, ville alternativet være, at cyklerne var blevet fjernet fra gaden, fordi leverandøren er gået konkurs«, siger fondens formand.

»Set i lyset af det er det bedste alternativ, at vi køber det og driver det videre«, siger han.

Administrerende direktør i By- og Pendlercykel Fonden, Tina Füssel, bliver nu administrerende direktør i BikeShare Danmark. Det vil dog fortsat være et selvstændigt selskab med egen bestyrelse.

Susan Münster, der har en fortid som direktør for Holbæk Forsyning A/S, og som aktuelt er bestyrelsesmedlem hos Lokaltog A/S, bliver indsat som bestyrelsesformand.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden