Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Den københavnske cykelapp Ibikecph lader nu også brugerne vælge de grønneste ruter gennem byen.
Foto: Peter Hove Olesen

Den københavnske cykelapp Ibikecph lader nu også brugerne vælge de grønneste ruter gennem byen.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavns egen cykelapp viser nu også stilleruterne

De grønne cykelruter i hovedstaden kommer med i byens egen ruteplanlægnings-app. Nu kan brugerne vælge det stille og rolige alternativ på turen gennem byen.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavns cyklister har hurtige ruter til hverdagen. Alternative ruter til trængselstrafikken. Og grønne ruter til de gange, hvor turen tages for fredens og fornøjelsens skyld.

De sidste er nu med i hovedstadens særlige rute-app, Ibikecph, der skal hjælpe den store trafikantgruppe lettest gennem byens gader.

Brugerne kunne i forvejen vælge den hurtigste rute eller den rute, som er bedst egnet for ladcykler og dermed leder brugeren uden om for eksempel bomme eller andre indsnævringer. Og så viser kortene, hvilke veje, der er belagt med brosten.

Med den nye opdatering kan mobilappen også gelejde cyklisterne ud på de fredeligste og grønneste cykelstrækninger på vej fra A til B i byen. I dag har Københavns Kommune knap 60 kilometer strækninger med såkaldte Grønne Ruter så som cykelruten fra Valby Langgade gennem Nørrebroparken til Tuborgvej.

Grønne ruter tiltrækker særlige cyklister

Der er 8.400 daglige brugere på den del, der kører gennem Nørrebro, viser trafiktællingerne.

»Vi ved, at de grønne cykelruter er et afgørende alternativ for særligt byens ældre, børnefamilier og nye cyklister, som kan føle sig utrygge ved at køre på store veje med meget trængsel. De Grønne Cykelruter spiller en helt afgørende rolle, fordi de er mere rolige og inviterer til en mere hensynsfuld cykeladfærd«, konstaterer teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) om de mere stille strækninger.

Fordelen ses på ruten gennem Nørrebro, der har fire gange så mange cyklende børn som Jagtvej, der ligger lige i nærheden.

Yderligere 57 kilometer grønne ruter er på tegnebrættet.

Ibikecph-appen er hentet ind på mobiltelefonerne 60.000 gange. Den bruges cirka 21.000 gange om måneden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden