Slagtergårdene på Enghavevej skal rives ned.
Foto: Københavns Museum

Slagtergårdene på Enghavevej skal rives ned.

København

Beslutningen er truffet: Historiske slagtergårde på Vesterbro skal rives ned

Trods protester skal Slagtergårdene ved Enghavevej på Vesterbro, som er den sidste rest det oprindelige brokvarter fra 1800-tallet, rives ned til fordel for boligbyggeri. Det har et flertal i Københavns Kommunes borgerrepræsentation vedtaget torsdag aften.

København
FOR ABONNENTER

Med stemmerne 28-24 i Københavns Kommunes borgerrepræsentation er det besluttet, at Slagtergårdene langs Enghavevej skal rives ned til fordel for en boligblok, som et flertal i borgerrepræsentationen gerne vil bygge.

Lokalplanen er været genstand for debat, eftersom både Københavns Bymuseum og Landsforeningen for Bygge- og Landskabskultur har vurderet, at Slagtergårdene er højt bevaringsværdige, ligesom Slots- og Kulturstyrelsen har vurderet, at selve byggeområdet omkring Slagtergårdene har historisk karakter og bør bevares.

I dag blev der forud for afstemningen afleveret cirka 9.000 underskrifter imod byggeriet til overborgmester Frank Jensen, og i opløbet til beslutningen er der afleveret 299 høringssvar fra borgere, der har bemærkninger til lokalplanen.

»Det er kulminationen på et meget langt forløb, og jeg tror, der kommer et rigtig spændende miljø på Vesterbro. Jeg synes ikke, der har ikke været nok opmærksomhed på, hvad der kommer til at ske i området«, siger Jakob Hougaard (S), der er en af støtterne af bebyggelsen ved Enghavevej.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce