Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om FV19

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mød politikerne og oplev valgkampen live i Politikens valgtelt

Bland dig i debatten og kom helt tæt på valgkampen, når Politiken alle hverdage inviterer inden for i vores valgtelt på Christiansborgs Slotsplads.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

PROGRAM


TORSDAG 23. MAJ

Kl. 17.30-18.30 Hør fire LGBT-kandidaters bedste bud på regnbuepolitik
Arrangeret af LGTB-komiteen
Kom og vær med, når LGBT-komiteen sætter Claus Hasselmann (S), Lars Vestergaard (DF), Martin Ancher (LA) og Rune Scharff Andreasen (R) stævne til en snak om, hvem der kan levere de næste resultater i forhold til LGBT-rettigheder.


FREDAG 24. MAJ

KL. 11.30-13 Klimastrejke: Giv en hånd til Greta
Sammen med Klimastrejke Danmark: Kom ind i valgteltet og giv en hånd til Greta Thunberg. Sammen sætter vi vores hånd på et lærred som symbol på den store støtte til hendes kamp.


LØRDAG 25. MAJ

KL. 12-14 Mal dit eget klimademoskilt
Inden Klimamarchen kan du komme ind i teltet og male dit eget protestskilt. Vi har pap, pinde og tuscher til de første 150.


MANDAG 27. maj

Kl. 8.15-8.50 Politisk morgensang med Ida Auken (R)
Slå et smut forbi Politikens Valgtelt, når vi sammen med Johan Borups Højskole inviterer til Politisk Morgensang. Hør om Ida Aukens personlige vej ind i politik, hvad der ligger hende på sinde og syng med fra Højskolesangbogen.

Kl. 11-12 100 års valgplakater
Arrangeret af Politiken Historie/Kongerækken
Hvad gør en valgplakat god? Dyk ned i det danske demokratis historie, når professor i Statskundskab Peter Nedergaard viser udvalgte perler fra sin store samling af originale danske valgplakater

Kl. 14.30-15.15 At være flygtning under valget
Arrangeret af DFUNK’s frivillige
Politikerne bestemmer hvordan de bliver behandlet, men de kan ikke bestemme hvilke politikere, der bliver valgt. Kom og hør tre unge med flygtningebaggrund dele deres oplevelser med flugt, paradigmeskifte og at have en usikker fremtid i Danmark.

Kl. 15.30 Klimaet til debat mellem Lars Christian Lilleholt (V) og Pernille Skipper (EL)
Flere dropper flyrejsen og fredagsbøffen, og den grønne dagsorden har for alvor sat sig igennem og gjort dette folketingsvalg til et klimavalg. Forskere har sagt, at der må handles nu, men hvad har politikerne egentlig tænkt sig at gøre? Hør energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt, og Pernille Skipper (Ø) i debat om, hvordan de vil sætte handling bag ordene i valgkampens måske varmeste spørgsmål.

Kl. 16.30 Integrationsdebat med Inger Støjberg (V), Sofie Carsten Nielsen (R) og Mattias Tesfaye (S)
Integrationsspørgsmålet er en konstant i dansk politik, og dette valg er ingen undtagelse. Integrationsminister Inger Støjberg og udlændingeordførerne Sofie Carsten Nielsen og Mattias Tesfaye går hinanden på klingen om paradigmeskift, parallelsamfund, asylstop, stramninger og ø-retorik, når de mødes til debat om, hvilken vej de hver især vil føre dansk integrationspolitik.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce


TIRSDAG 28. MAJ

Kl. 8.15-8.50 Politisk morgensang med Mattias Tesfaye (S)
Slå et smut forbi Politikens Valgtelt, når vi sammen med Johan Borups Højskole inviterer til Politisk Morgensang. Hør om Mattias Tesfayes personlige vej ind i politik, hvad der ligger ham på sinde og syng med fra Højskolesangbogen.

Kl. 14.30 Hvordan skaber vi bedre psykiatri?
Arrangeret af Bedre Psykiatri Ungdom
Bedre Psykiatri Ungdom arbejder for at psykisk sygdom behandles med den alvor og akuthed, der er nødvendig. Til denne debat spørger de Maria Gudme (S), May-Britt Kattrup (LA), Liselott Blixt (DF) og Carolina Magdalene Maier (ALT): Hvad vil I gøre for at skabe en bedre psykiatri - NU? Programmet skydes i gang med personlige historier fra psykiatrien.

Kl. 16.00 Ulighed til debat mellem Joachim B. Olsen (LA) og Peter Hummelgaard (S)
I Danmark er flere børn blevet fattige, flere er blevet hjemløse, de ufaglærte lever kortere end landets akademikere, og dagpengesatsen er blevet forringet. Uligheden er steget – men er den nødvendig for væksten, eller er den blevet uanstændig? Hør hvad Peter Hummelgaard (S) og Joachim B. Olsen (LA) siger om sagen, når de krydser klinger i en debat om kløften mellem Danmarks rigeste og fattigste.

ONSDAG 29. MAJ

Kl. 8.15-8.50 Politisk morgensang med Anders Samuelsen (LA)
Slå et smut forbi Politikens Valgtelt, når vi sammen med Johan Borups Højskole inviterer til Politisk Morgensang. Hør om Anders Samuelsens personlige vej ind i politik, hvad der ligger ham på sinde og syng med fra Højskolesangbogen.

Kl. 14.30-15.30 Hvordan når vi Paris-aftalen?
Arrangeret af Så er det nu: Gør valget grønt
Så er det nu inviterer til debat med John Nordbo fra Care og en række politikere om, hvordan vi når Paris-aftalen

Kl. 16-16.45 Uddannelsedebat mellem Tommy Ahlers (V) og Jakob Mark (SF)
Hvad skal vi leve af i fremtiden, når de næste generationer overtager arbejdsmarkedet? Skal sparekniven også svinges fremover? Hvad gør vi ved perfekthedskulturen, og hvordan skaber vi mere ro for børn og unge? Mange spørgsmål melder sig, når emnet falder på uddannelse, og du kan blive klogere på dem, når uddannelsesminister Tommy Ahlers og SF’s uddannelsesordfører Jacob Mark mødes til debat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Kl. 17.30-18.30 Regnbuepolitik anno 2019
Arrangeret af LGTB Danmark
Under de Thorning-Schmidt-ledede regeringer fik vi ægteskab for par af samme køn, frit juridisk kønsskifte og en spektakulær børnelov. Under de Løkke Rasmussen-ledede regeringer fik vi LGBTI-handlingsplanen, en LGBTI-minister og depatologiseringen af transidentiteter. Alt sammen med et engageret Folketing som medspiller. Og spørgsmålet er nu: Hvem kan levere de næste resultater? LGBT komiteen har bragt tre af LGBT-politikkens håndværkere sammen til en samtale om, hvor de næste landvindinger er: Karen Ellemann (V), Yildiz Akdogan (S) og Rosa Lund (EL). Kom og vær med.


Der kommer mere. Der er nemlig arrangementer alle hverdage indtil valget. Du kan løbende følge programmet for Politikens Valgtelt lige her på siden, i avisen og på vores Facebook-begivenhed. Der er fri adgang til det hele.

Læs mere:

  • Fotofortællinger bringer dig usædvanlig tæt på

    Politiken-fotografer har fået særlig adgang til de to statsministerkandidater

    Alt om FV19

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden