Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Kristian Thulesen Dahl kæmper med vælgerflugt til flere partier.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Måling: Dansk Folkeparti står til at blive halveret

Dansk Folkeparti får den dårligste måling i otte år.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Folkeparti står til en stor nedgang i antal af vælgere. En ny meningsmåling viser, at Dansk Folkeparti netop nu står til at få 10,8 procent af stemmerne.

Det vil give partiet 19 mandater i Folketinget, hvilket er 18 færre end de fik i 2015.

Der er derfor tale om en nedgang på 10,3 procentpoint siden sidste Folketingsvalg.

Der skal tages forbehold for en statistisk usikkerhed på 2,1 procent.

Vi skal en del år tilbage for at finde en lignende måling. Dansk Folkeparti har faktisk ikke haft så lavt en vælgertilslutning siden december 2011.

Det kan derfor tyde på, at Dansk Folkeparti har bevæget sig ind i en valgkamp med noget mere politisk modvind end sidste gang.

Men hos Dansk Folkeparti ser man ikke på målingerne med den store overraskelse.

»Det kommer ikke bag på os, at vi ligger lavere i målingerne sammenlignet med sidste valg. Der havde vi jo et fantom-valg. Det niveau har vi ingen forventninger om at nå op på igen«, siger gruppeformand Peter Skaarup.

Han mener derimod, at det blot handler om »at væbne sig med tålmodighed«.

For selvom han ikke kan kalde meningsmålingerne for direkte tilfredsstillende, så tror Skaarup på, at Dansk Folkeparti kan nå et valgresultat, der er højere end de aktuelle målinger.

»Vi skal ikke tage sorgerne på forskud, for der kan ske så meget i en valgkamp. Vi kommer hvert fald ikke til at ændre noget i vores politik eller vores tilgang til det her valg. Vi holder på det, som vi står for, og så må vi håbe på det bedste«, siger gruppeformand Peter Skaarup og henviser til, at Dansk Folkeparti i 2015 også lå til at få væsentlig lavere stemmer i meningsmålingerne, end de gjorde på selve valgdagen

Udover en stor nedgang i Dansk Folkepartis vælgere viser målingen også, at rød blok, med Mette Frederiksen (S) i spidsen, står til at vinde valget.

Meningsmålingen er lavet af Megafon for Politiken i perioden 8. - 10. maj 2019, og 1000 personer over 18 år har medvirket i undersøgelsen.


Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden