Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling (arkiv)
Foto: Jens Dresling (arkiv)
Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Samuelsen angriber Løkke: Du svigter det borgerlige Danmark

LA's leder, Anders Samuelsen, mener, at Lars Løkke Rasmussen fører »socialdemokratisk overbudspolitik«. Venstre afviser: Ingen modsætning mellem borgerlighed og velfærd.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Blot en uge inde i valgkampen går udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) til frontalangreb på statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Anders Samuelsen mener, at Løkke har »svigtet«, fordi han har brugt den første uge på at kopiere Socialdemokratiets politik og udstikke et »velfærdsløfte« på samlet 69 mia. kr. frem til 2025.

»Løkke svigter sit borgerligt-liberale lederskab, som Folketingets største borgerligt-liberale parti burde stå for,« siger Anders Samuelsen til Jyllands-Posten.

Velfærdsløftet fra Venstre-formanden vil næsten tømme det økonomiske råderum, som politikere kan prioritere frem til 2025.

Anders Samuelsen mener, at den vej, Løkke er slået ind på, vil koste Danmark både velstand og arbejdspladser, når råderummet går til at gøre den offentlige sektor større.

»Når man kører ren socialdemokratisk overbudspolitik, så ender vi i en krise i Danmark,« siger han.

Samuelsen vil alligevel i regering med Løkke

Alligevel fastholder Anders Samuelsen, at LA går efter at fortsætte i regering med Venstre efter valget. I det tilfælde understreger han, at Løkke ikke vil kunne komme igennem med sine løfter.

»Der bliver det vores opgave at sørge for, at det ikke bliver til virkelighed. Løkke kan ikke gennemføre det her, uden at vi er med på det,« siger Anders Samuelsen til Jyllands-Posten.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har ikke ønsket at svare på kritikken fra sin egen udenrigsminister, men Venstres fungerende politiske ordfører og innovationsminister, Sophie Løhde, afviser over for Jyllands-Posten, at Venstre er slået ind på en ny kurs.

»Vi holder os blot på sporet. Venstre har alle dage – også længe inden nogen tænkte på Ny Alliance og Liberal Alliance – investeret i kernevelfærden. Vi vil lade velfærden krone for krone følge med, når der kommer flere børn og ældre,« siger hun og fortsætter:

»Når det er sagt, er det velkendt, at der er forskel på Venstre og Liberal Alliance. Men der er ingen modsætning mellem at være borgerlig-liberal og ønske gode daginstitutioner og en værdig ældrepleje.«

Sophie Løhde ønsker ikke at forholde sig til, om uenigheden forhindrer VLAK-regeringen i at fortsætte efter valget.

Læs mere:

Annonce

 • Her er resultatet - klik og få detaljer

  • A
  • B
  • F
  • Ø
  • Å
  • C
  • D
  • K
  • I
  • O
  • E
  • V
  • P
  48 % 4 % 48 % 4 %
  Kilde: KMD/DR/Ritzau

  Se hele valgresultatet ›

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden