Eksperter har læst GGGI-rapport: Det ligner korruption

Har der været korruption i GGGI, burde ministeren have fortalt det.

Politik

Der er tydelige tegn på, at der har været svindlet med midlerne i klimaorganisationen, Global Green Growth.

Det mener flere eksperter, der har læst den sydkoreanske revisionsrapport fra 2012, som senere i dag kan være den direkte årsag til, at udviklingsminister Christian Friis Bach (R) trækker sig som minister.

LÆS OGSÅ

Friis Bach har tidligere afvist, at den sydkoreanske rapport skulle indeholde beskyldninger om korruption i den tidligere privatejede klimaorganisation, og derfor har han ikke fremlagt rapporten for Folketinget.

Alarmklokkerne ringer

Professor med speciale i korruption Indira Carr fra University of Surrey finder i rapporten »centrale passager, som grænser op til korruption«.

»Det er yderst mistænkeligt, de ting, der bliver beskrevet. Jeg har aldrig læst noget lignende, og det giver en indtryk af, at det er skolebørn, der har kørt organisationen«, siger Indira Carr til Politiken.

»Det får alle alarmklokker til at ringe - man kan ikke lade være med at spørge sig selv, om der er foregået noget lyssky bag denne her regnskabspraksis«, fortsætter hun.

LÆS OGSÅ

Clemens Østergaard, der er lektor i statskundskab ved Aarhus Universitet, mener, at flere forhold i rapporten ville blive stemplet som korruption efter svenske standarder.

»Det svenske bistandssystem har en definition, efter hvilken de forhold, der bliver beskrevet, nok ville blive kaldt korruption«, siger Clemens Østergaard til Politiken.

Spørgsmålet om korruption i GGGI kom frem, efter at Politiken i sidste måned kunne løfte sløret for indholdet af den stærkt kritiske rigsrevisionsrapport fra Sydkorea.

Det er indtil videre ikke officielt bekræftet, om og i givet fald hvorfor Christian Friis Bach trækker sig.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce