Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

NYBEGYNDER. Overgangen fra aktivist til politiker kan være svær. Det må Uzma Amed, Alternativets integrationsordfører, sande.
Foto: Pressebillede

NYBEGYNDER. Overgangen fra aktivist til politiker kan være svær. Det må Uzma Amed, Alternativets integrationsordfører, sande.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alternativets integrationsordfører: »Jeg tager afstand fra mig selv«

Det var udtryk for egen holdning, da Uzma Ahmed sagde, at indvandrere, der ikke vil Danmark, skal hjemsendes.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Jeg må bare sige, at jeg tager afstand fra mig selv«.

Sådan starter Alternativets integrationsordfører og folketingskandidat, Uzma Ahmed, en pressemeddelelse, hvor hun understreger, at det var udtryk for hendes personlige holdning, da hun til Politiken i går sagde:

»Hvis man ikke gider at lære dansk eller ikke går ind for ligestilling, så skal vedkommende sendes tilbage til sit hjemland. Man kan simpelthen ikke være her«.

LÆS MERE

Udmeldingen gik af som en bombe på de sociale medier, hvor flere brugere og politikere med vantro spurgte, om det virkelig var Alternativets politik.

Blandt andet SF's Özlem Cekic, der på Twitter skrev: »Er dét det inkluderende samfund, Alternativet snakker om! Hvor er det skuffende at tale hadet efter munden«.

Jeg var holdt tilbage af tanken om, at jeg ville komme til at provokere, ved at tale om det som er svært

Derfra gik der ikke lang tid før Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, måtte understrege, at Uzma Ahmed havde taget fejl; Alternativet ønsker ikke at sende nogen hjem, skrev han og henviste til partiets nye integrationsudspil 'Et nyt vi', hvori der ikke står noget om hjemsendelse.

Elbæk: Glad for Uzmas afstandstagen

Uzma Ahmed ønsker i dag ikke at kommentere på historien. Men henviser til partiets pressemeddelelse, hvor der står:

»Når jeg så markant tager afstand fra mig selv, så skyldes det, at udspillet handler om at skabe et rummeligt og mangfoldigt Danmark, og så handler det om at tage afstand fra de seneste 15 års strammerkurs. Jeg fik givet indtryk af det stik modsatte, og derfor skylder jeg en uforbeholden undskyldning. Jeg beklager virkelig al virakken«.

Modsat Uzmas udmelding om hjemsendelse, kan Uffe Elbæk godt bakke op om Uzmas afstandtagen.

LÆS MERE

»Jeg er faktisk enormt stolt over udspillet og havde da håbet, at det ville give anledning til en diskussion, og det skal jeg da så sandelig sige, er blevet tilfældet. Men det skal jo ikke forvirre om Alternativets retning, så derfor er jeg glad for, at Uzma nu melder så klart ud«, skriver han i pressemeddelelsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Uffe Elbæk.

Uzma: Jeg ville komme til at provokere

Det er ikke første gang, Uzma Ahmed er gået på de sociale medier efter at være interviewet om Alternativets integrationsudspil.

Til avisen Information kunne Uzma Ahmed nemlig ikke give journalisten et klart svar på, hvad der ville ske med de indvandrere, der ikke vil integreres i Danmark.

Efterfølgende skrev Uzma Ahmed på sin facebookprofil, at Alternativets udspil godt kan »opfattes som det mest højredrejede nogensinde i dansk politik, hvis det ikke bliver foldet ordentligt ud«.

Derfor havde hun holdt sig tilbage:

»Da jeg talte med journalisten, havde jeg ikke modet til gå hele vejen. Jeg var bange for, at jeg skulle komme til at blive misforstået, eller at støde nogen. Jeg var holdt tilbage af tanken om, at jeg ville komme til at provokere, ved at tale om det som er svært. Derfor talte jeg ikke klart. Det var volapyk, det jeg havde sagt«, skriver hun på Facebook.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden