0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Løhde vil ikke være Venstres nye næstformand

Sophie Løhde ønsker ikke at overtage posten som næstformand i Venstre efter Kristian Jensen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Sofie Løhde lytter på, mens Kristian Jensen og Lars Løkke taler med pressen, efter at Venstre havde dannet sin nye gruppeledelse i begyndelsen af august.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gruppenæstformand i Venstre Sophie Løhde er ikke kandidat til posten som næstformand i Venstre.

Hun er ikke interesseret i posten, bekræfter hun over for Ritzau.

»Det er ganske korrekt, at jeg ikke er kandidat til næstformandsposten i Venstre. Jeg har ikke yderligere at oplyse for nuværende», siger Sophie Løhde.

Lørdag trak Kristian Jensen sig som næstformand for Venstre, ligesom Lars Løkke Rasmussen stoppede som formand for partiet.

Herefter blev der sat gang i spekulationerne om, hvem der skal afløse såvel Lars Løkke Rasmussen som Kristian Jensen.

Mens adskillige Venstre-profiler har tilkendegivet, at de vil støtte Jakob Ellemann-Jensen som ny formand, såfremt han stiller op som kandidat til posten, har det været mindre entydigt, hvem der er favorit til posten som næstformand.

Tidligere søndag meldte formand for Danske Regioner Stephanie Lose (V) ud på Facebook, at hun ikke ønsker at overtage Kristian Jensens post. Det til trods for, at hun af mange er blevet spurgt til sine ambitioner i den henseende.

Sophie Løhde ønsker ikke at fortælle, hvem hun mener, der skal være Venstres kommende næstformand.

»Formandsposten og næstformandsposten er jo en afgørelse, som Venstres mange hundrede delegerede træffer beslutning om på et ekstraordinært landsmøde«.

»Det er meget vigtigt at sætte en tyk streg under det«, siger hun.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Madsen & Magten

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie
  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie

  Henter…

  Du ønskes en glædelig jul fra Madsen & Magten. Vi er gået på juleferie, men vender tilbage i 2021 med en masse nyt, og gammelt, om dansk politik.

 • Finn Frandsen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg

  Henter…

  I dag kan du høre en hel udsendelse om Inger Støjberg og Instrukskommissionen. Det kan ikke være meget anderledes, når en af landets mest markante politikere bliver beskyldt for at bryde loven som minister og lyve for offentligheden og Folketinget. For det var i runde træk konklusionen, da Instrukskommissionen mandag afleverede sin første rapport.

  Vi lægger ud med at tale om Støjbergs risiko for at ende som anklaget i en rigsretssag.

  Hvordan endte hun der, og tør socialdemokraterne sætte hende på anklagebænken, når nu de selv er kommet til at aflive 17 millioner mink uden at have styr på paragrafferne? 

  Så laver vi en hurtig afstikker omkring Liberal Alliance, der pludselig dukkede op i nyhedsstrømmen med en melding om, at de er klar til at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg.

  Partiet var ellers imod overhovedet at undersøge sagen om den ulovlige instruks, så hvad foregår der i partiet – og betyder det noget for samlede billede? Det har Kristian Madsen et bud på.

  Og til sidst ser vi på Inger Støjbergs eget parti. For på en eller anden måde virkede det som om, Instrukskommissionens rapport kom bag Venstre. Og igen fik udstillet hendes formand Jakob Ellemann-Jensen som en svag leder.

 • Philip Davali/Ritzau Scanpix

  I dette afsnit skal det handle om mandagens pressemøde, hvor Mette Frederiksen rullede en bølge af corona-stramninger ud og pludselig lignede den statsminister, vi lærte at kende i marts. Så er alt godt igen for regeringen? Hvad gør en klog Ellemann nu? Og hvordan kan det være, at Mette Frederiksen slipper så godt afsted med ikke at svare på mediernes spørgsmål?

  Vi kommer heller ikke udenom finansloven og det gavehumør, Nicolai Wammen tilsyneladende er i. Men hvor kommer alle pengene fra? Og hvorfor sidder ikke alle partier med rundt om træet?

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce