Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Et fåtal i Venstres bagland ønskede, at Lars Løkke skulle fortsætte som formand, viser rundspørge.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

V-bagland om Løkkes afgang: Man skal lytte til baglandet

Et fåtal i Venstres bagland ønskede, at Lars Løkke skulle fortsætte som formand, viser rundspørge.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis Jakob Ellemann-Jensen bliver valgt som Venstres formand på partiets ekstraordinære landsmøde lørdag, så gør han bedst i at lytte til Venstres bagland i fremtiden.

I hvert fald lyder det fra flere stemmer i V-baglandet, at Lars Løkke Rasmussen (V) og Kristian Jensen (V) skulle have kendt besøgstiden.

Som velkendt var opbakningen til de to skrumpet, før de på den sidste dag i august trådte ned fra formand- og næstformandsposten, og i baglandet er der udtalt tilfredshed med, at der nu skal findes en ny formand og næstformand, viser en rundspørge.

En af stemmerne bag kommer fra Svenning Christensen (V), der er byrådsmedlem i Hjørring.

»Hvis baglandet begynder at røre på sig, så skal man altså lytte. Og det var dem, der tog livet af Lars Løkke. Han skulle have sagt: 'Fint nok, jeg er villig til at trække mig'. Så havde alle været tilfredse«, siger Svenning Christensen.

Ritzau har sendt en rundspørge til 1149 af Venstres medlemmer forud for partiets ekstraordinære landsmøde lørdag, hvor der skal vælges nyt formandskab.

223 har svaret på spørgsmålet om, hvorvidt de havde foretrukket, at Lars Løkke var blevet som Venstres formand: 116 svarer nej, mens 76 svarer ja. 31 ved det ikke.

173 svaret nej til, om de havde foretrukket, at Kristian Jensen blev som næstformand. 24 har svaret ja.

Uskønt forløb

Rundspørgen er ikke repræsentativ, men den giver et billede af holdningen hos de medlemmer, der har svaret.

»Det var et uskønt forløb. Men der er ingen tvivl om, at Lars Løkkes tid var ved at rinde ud. Også når vi ser tilbage på de sager, der har været«, siger Svenning Christensen.

Ifølge Ib Fly-Hansen (V), vælgerforeningsformand i Rødding, var Kristian Jensens beslutning den eneste rigtige.

»Kristian Jensen er en flittig person, der virkelig har gjort det godt, og han havde fortjent bedre, men det kan man jo ikke tage hensyn til i politik«.

Kristian Jensen er en flittig person, der virkelig har gjort det godt, og han havde fortjent bedre, men det kan man jo ikke tage hensyn til i politik

»Det er det samme med Lars Løkke. Vi har været rigtig godt tilfredse, men nu var det tid til, der skulle skiftes. Man skal holde op, imens legen er god«.

Meget dårlig stemning i folketingsgruppen

Med til forløbet hører også, at mange er forundrede over, hvordan det udviklede sig. 92 svarer ja til, at Løkke blev behandlet uretfærdigt i forløbet op til sin afgang, imens 95 personer svarer nej.

»Nogle i baglandet havde lidt svært ved at forstå, det skulle være nødvendigt«, siger Ib Fly-Hansen.

Kristian Jensen skulle have undgået at udtale sig om sin holdning til en SV-regering, mener Lone Glarbo (V), der er byrådsmedlem i Favrskov.

Hun mener også, at Claus Hjort Frederiksen (V) skulle have holdt sig for god til at irettesætte Kristian Jensen offentligt.

Det er ikke særligt smart af Kristian Jensen. Og alt det der alfahans-halløj med Claus Hjort. Jeg ved, der var en meget dårlig stemning i folketingsgruppen

»Det er ikke særligt smart af Kristian Jensen. Og alt det der alfahans-halløj med Claus Hjort. Jeg ved, der var en meget dårlig stemning i folketingsgruppen«, siger hun.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden