0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ups! S-mail om angreb på Venstre blev sendt til journalist ved en fejl

En intern mail i Socialdemokratiet har afsporet regeringens forhandlinger med Venstre om en udligningsreform. Mailen afslører blandt andet planer om en række »angreb« på Venstre. Men det var ikke blot partiets spindoktorer, der modtog mailen. Den blev også sendt til en journalist på Jyllands-Posten.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kender du følelsen af at sende en følsom besked til den forkerte? Du har trykket ’send’, og så opdager du, at du er kommet til at sende til en forkert person eller til hele maillisten på arbejdet.

Så ved du, hvordan en medarbejder i Socialdemokratiets politik- og presseafdeling måske har haft det her i weekenden.

For det var tilsyneladende en banal fejl, at en opsigtsvækkende, intern mail med Socialdemokratiets pressestrategi over for Venstre, blev sendt til en af Jyllands-Postens journalister på Christiansborg, Mie Louise Raatz.

Det skriver avisens politiske redaktør, Marchen Neel Gjertsen, på Twitter:

»Uffe Elbæk foreslog engang at sætte @mielouiseraatz cc på alle interne Å-mails, fordi hun alligevel altid fik skidtet lækket. Måske det var rationalet, da S selv sendte hende den her?« skriver hun med henvisning til mailen og et link til Jyllands-Postens artikel om sagen.

Mailens ordlyd har vakt stor forargelse blandt politikere, ikke mindst i Venstre. Den blev sendt i fredags klokken 15.04 og var stilet til flere medarbejdere i partiets politik- og presseafdeling, spindoktorer og ordførere.

Mailen giver instrukser for pressehåndteringen af Venstre under de igangværende, svære forhandlinger om en kommunal udligningsreform.

Mest opsigtsvækkende er planerne om en række »angreb« på Venstre. Blandt andet skal finansministerens personlige rådgiver finde »historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet«, står der i mailen, som Jyllands-Posten kan afsløre.

Ifølge mailen skulle der også samles et hold, der med en »daglig indsats på Twitter både defensivt og offensivt« kunne sættes ind i kampen.

Venstre anklager nu regeringen for »fordækt dobbeltspil«, og partiets politiske ordfører, Sophie Løhde, siger til Ritzau, at »regeringen må svare på, hvad den nu vil gøre for at genopbygge lidt af den tillid, som har fået et alvorligt knæk«.

I Socialdemokratiet har finansordfører Christian Rabjerg (S) fået til opgave at forklare mailen.

»Den interne mail er holdt i et kontant sprog og udtrykker sig på en anden måde, end man normalt ville. Hvis nogen føler sig stødt, skal jeg være den første til at beklage«, siger han til Jyllands Posten.

Læs mere:

Annonce

Madsen & Magten

 • Jens Dresling

  Masserne & Magten

  Henter…

  Baglandet tvivler på statsministeren, men Netto elsker Mette, og hendes fjender har overgivet sig

 • Gregers Tycho

  Masserne & Magten

  Henter…

  Borgens svære parforhold, et håndtryk og et forlist venskab

 • Jens Dresling

  Masserne & Magten

  Henter…

  Lyt til Madsen & Magten: Hummelgaard har kittel-angst, Mette F. har kirke og killinger, og Rohde har kristendommen

Annonce

For abonnenter