0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Tidligere venstreminister i skarpt angreb på Støjberg

Søren Pind skriver, at Venstres næstformand, Inger Støjberg, ødelægger gode sager for partier.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I en opdatering på Facebook går den tidligere venstreminister Søren Pind skarpt i rette med partiets næstformand Inger Støjberg.

Det sker, efter at hun har skabt stor opmærksom om sig selv ved under en demonstration for Grundloven lørdag at bruge udtrykket ”dræn sumpen”, der af mange er associeret med USA’s præsident, Donald Trump.

»Da Jakob Ellemann (Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, red.) ramte rigtigt på metoo, var det ikke de øvrige partier, der ødelagde det for ham. Det var Inger«.

» Når nu Jakob har ramt rigtigt i forhold til en helt grænseoverskridende adfærd fra regeringen i forbindelse med udryddelsen af et helt erhverv, er det ikke de øvrige partier, der er ved at fjerne fokus og ødelægge det pres. Det er Inger«, skriver Søren Pind.

Med referencen til Metoo henviser Søren Pind til, at Inger Støjberg i et opslag skrev, at debatten om chikane og grænseoverskridende adfærd mod specielt kvinder var »ved at gå over gevind«. Det såede tvivl om partiets linje.

Og med sidste afsnit henviser han til, at regeringen er kommet under et voldsomt pres efter at have beordret alle mink i Danmark slået ned, inden den havde lovhjemmel til det. Noget mange ser som et brud på Grundloven. Støjbergs udtalelser fjernede fokus fra sagen, mener Søren Pind.

Tænker kun på sig selv

Søren Pind noterer, at Instrukskommission, der gransker et muligt lovbrud fra Inger Støjbergs tid som minister, er på vej med en delberetning.

»Om lidt, når Instrukskomissionen kommer med sin delberetning, vil jeg tro, at det ikke er Jakob, der ødelægger det for Venstre. Men Inger«, skriver Søren Pind.

Inger Støjberg blev valgt som næstformand for Venstre, efter at en fløjkrig endte med, at både daværende formand Lars Løkke Rasmussen og daværende næstformand Kristian Jensen trak sig.

»Sagen er, at Venstre holdt et landsmøde, hvor formanden (Jakob Ellemann-Jensen, red.) fik partiets enstemmige opbakning til at standse alt det p.. (pis red.), en række af os forvoldte gennem årene«.

»Og Inger - der havde været en af os, men alligevel stillede op - lovede troskab og loyalitet. Det vi har set, er imidlertid, at hun kun tænker på sig selv«.

»Og ødelægger det for formanden. Sagt helt kort: Det går ikke«, skriver Søren Pind.

Ritzau

Læs mere:

Annonce

Madsen & Magten

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie
  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie

  Henter…

  Du ønskes en glædelig jul fra Madsen & Magten. Vi er gået på juleferie, men vender tilbage i 2021 med en masse nyt, og gammelt, om dansk politik.

 • Finn Frandsen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg

  Henter…

  I dag kan du høre en hel udsendelse om Inger Støjberg og Instrukskommissionen. Det kan ikke være meget anderledes, når en af landets mest markante politikere bliver beskyldt for at bryde loven som minister og lyve for offentligheden og Folketinget. For det var i runde træk konklusionen, da Instrukskommissionen mandag afleverede sin første rapport.

  Vi lægger ud med at tale om Støjbergs risiko for at ende som anklaget i en rigsretssag.

  Hvordan endte hun der, og tør socialdemokraterne sætte hende på anklagebænken, når nu de selv er kommet til at aflive 17 millioner mink uden at have styr på paragrafferne? 

  Så laver vi en hurtig afstikker omkring Liberal Alliance, der pludselig dukkede op i nyhedsstrømmen med en melding om, at de er klar til at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg.

  Partiet var ellers imod overhovedet at undersøge sagen om den ulovlige instruks, så hvad foregår der i partiet – og betyder det noget for samlede billede? Det har Kristian Madsen et bud på.

  Og til sidst ser vi på Inger Støjbergs eget parti. For på en eller anden måde virkede det som om, Instrukskommissionens rapport kom bag Venstre. Og igen fik udstillet hendes formand Jakob Ellemann-Jensen som en svag leder.

 • Philip Davali/Ritzau Scanpix

  I dette afsnit skal det handle om mandagens pressemøde, hvor Mette Frederiksen rullede en bølge af corona-stramninger ud og pludselig lignede den statsminister, vi lærte at kende i marts. Så er alt godt igen for regeringen? Hvad gør en klog Ellemann nu? Og hvordan kan det være, at Mette Frederiksen slipper så godt afsted med ikke at svare på mediernes spørgsmål?

  Vi kommer heller ikke udenom finansloven og det gavehumør, Nicolai Wammen tilsyneladende er i. Men hvor kommer alle pengene fra? Og hvorfor sidder ikke alle partier med rundt om træet?

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce