0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Ordknap Østergaard vil tilbage til politik efter orlov

Tidligere politisk leder for R Morten Østergaard sætter ikke dato på sin retur til Folketinget efter orlov.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I seks uger har Morten Østergaard, der i oktober trak sig som politisk leder for De Radikale, været på orlov.

Men han vender tilbage til politik, siger han onsdag uden for Retten på Frederiksberg, hvor han har afgivet forklaring til Skattekommissionen i forbindelse med den såkaldte udbyttesag.

»Det er en orlov, jeg er på, og når den ophører, vender jeg tilbage«, siger han.

Østergaard nævner ingen dato eller cirkatidspunkt for, hvornår han kan forventes tilbage på Christiansborgs gange.

»Det tør jeg ikke sige i dag. Jeg har brug for at komme videre, og derfor fortsætter jeg min orlov endnu«, siger Morten Østergaard.

Trak sig efter hånd på låret

44-årige Morten Østergaard meldte sin afgang som politisk leder den 7. oktober efter dårlig håndtering af en gammel sag, hvor han tog partikollega Lotte Rod på låret. Kort efter sin afgang fortalte han, at andre kvinder i partiet også havde følt sig seksuelt krænket af ham.

Sofie Carsten Nielsen overtog posten efter Morten Østergaard.

Under en uge efter hans fratræden oplyste De Radikale, at den tidligere politiske leder ville søge orlov fra Folketinget. Det er ikke nødvendigt for folketingsmedlemmer at angive en grund til orloven.

Morten Østergaard har under sin orlov ikke stillet op til interviews om, hvordan han har det, om han vender retur til politik, og i hvilken rolle det i så fald skulle være.

»Jeg har det efter forholdene og arbejder på at komme videre. Det er vist alt, jeg kan sige i dag«, siger han onsdag foran Retten på Frederiksberg.

Da Sofie Carsten Nielsen overtog posten som politisk leder efter Morten Østergaard, sagde hun, at Morten Østergaard stadig har en fremtid i partiet. Hun gik ikke i dybden med, hvilken rolle han kunne få.

Henrik Vinther er suppleant i Folketinget for Morten Østergaard under orloven.

Annonce

Madsen & Magten

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie
  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie

  Henter…

  Du ønskes en glædelig jul fra Madsen & Magten. Vi er gået på juleferie, men vender tilbage i 2021 med en masse nyt, og gammelt, om dansk politik.

 • Finn Frandsen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg

  Henter…

  I dag kan du høre en hel udsendelse om Inger Støjberg og Instrukskommissionen. Det kan ikke være meget anderledes, når en af landets mest markante politikere bliver beskyldt for at bryde loven som minister og lyve for offentligheden og Folketinget. For det var i runde træk konklusionen, da Instrukskommissionen mandag afleverede sin første rapport.

  Vi lægger ud med at tale om Støjbergs risiko for at ende som anklaget i en rigsretssag.

  Hvordan endte hun der, og tør socialdemokraterne sætte hende på anklagebænken, når nu de selv er kommet til at aflive 17 millioner mink uden at have styr på paragrafferne? 

  Så laver vi en hurtig afstikker omkring Liberal Alliance, der pludselig dukkede op i nyhedsstrømmen med en melding om, at de er klar til at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg.

  Partiet var ellers imod overhovedet at undersøge sagen om den ulovlige instruks, så hvad foregår der i partiet – og betyder det noget for samlede billede? Det har Kristian Madsen et bud på.

  Og til sidst ser vi på Inger Støjbergs eget parti. For på en eller anden måde virkede det som om, Instrukskommissionens rapport kom bag Venstre. Og igen fik udstillet hendes formand Jakob Ellemann-Jensen som en svag leder.

 • Philip Davali/Ritzau Scanpix

  I dette afsnit skal det handle om mandagens pressemøde, hvor Mette Frederiksen rullede en bølge af corona-stramninger ud og pludselig lignede den statsminister, vi lærte at kende i marts. Så er alt godt igen for regeringen? Hvad gør en klog Ellemann nu? Og hvordan kan det være, at Mette Frederiksen slipper så godt afsted med ikke at svare på mediernes spørgsmål?

  Vi kommer heller ikke udenom finansloven og det gavehumør, Nicolai Wammen tilsyneladende er i. Men hvor kommer alle pengene fra? Og hvorfor sidder ikke alle partier med rundt om træet?

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce