0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Regeringen vil indføre tvangstestning i Vollsmose

Folketingets ny epidemiudvalg er blevet indkaldt med kort varsel for at diskutere smitteudbrud i Odense-bydelen. Regeringen vil bruge nyt og kontroversielt magtindgreb med tvangstestning i Odense-bydelen Vollsmose, oplyser flere kilder til Politiken.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Vollsmose i Odense

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen vil indføre tvangstestning i Odense-bydelen Vollsmose for at inddæmme coronasmitten. Det oplyser flere af hinanden uafhængige kilder til Politiken.

Folketingets ny epidemiudvalg er blevet indkaldt med få timers varsel for at drøfte forslaget, som vil kræve en aktivering af et nyt og kontroversielt tvangsindgreb i epidemiloven.

Konkret vil regeringen indføre pligt til, at borgere i Vollsmose lader sig teste. Såfremt de testes positiv, har borgerne derefter pligt til at lade sig isolere.

Opfylder borgerne ikke denne pligt, vil de blive straffet med bøde. Det fremgår af en indstilling sendt fra regeringen til epidemiudvalgets medlemmer, som Politiken er bekendt med indholdet af.

»Personer, herunder besøgende, der befinder sig eller har befundet sig i en række nærmere angivne områder af Vollsmose Sogn i Odense Kommune, har pligt til at lade sig teste, og at manglende overholdelse af pligten kan straffes med bøde«, skriver regeringen i indstillingen og fortsætter:

»Krav om pligt til test og isolation vil omfatte beboelsesejendomme i følgende områder af Vollsmose Sogn: Birkeparken, Bøgeparken, Egeparken, Fyrreparken, Granparken og Lærkeparken«.

Samtidig vil regeringen indføre regler om, at »uberettiget undladelse af brug af mundbind eller visir i detailhandlen i Vollsmose Sogn, kan straffes med bøde, således at politiet kan sigte personer på stedet, hvis de pågældende ikke bærer mundbind eller visir«.

Det fremgår også af indstillingen, at butiksejere kan blive straffet for ikke at opsætte informationsmateriale om reglerne.

Det er i skrivende stund uklart, hvornår kravet om tvangstestning skal træde i kraft. Et flertal i Folketingest epidemiudvalg kan modsætte sig forslaget. Drøftelserne pågår netop nu.

Der bor 9.100 personer i Vollsmose, som risikerer at blive berørt af de nye krav. Der var søndag aften 80 smittede i bydelen, skrev borgmester Peter Rahbæk Juel (S) på Facebook, hvor han roste bydelen for en omfattende, frivillig testindsats.

Odense Kommune oplyser til Politiken, at man i alt har testet 3.848 personer i Vollsmose henover weekenden. Mandag morgen blev der registreret 32 nye smitede i hele Odense, hvoraf 12 personer er fra Vollsmose.