0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det blev brugt til at mørklægge ulovlige fangetransporter og forløbet om udskældt folkeskolelov – nu er det sket igen

Der er brug for at kigge regeringen over skulderen, specielt i krisetider, siger professor emeritus Jørgen Grønnegård. Derfor er det et stort problem, at kritik kan skjules i nyt rådgivningsorgan.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Sundhedsdirektør Søren Brostrøm har i flere sager været uenig med regeringens beslutninger. Den uenighed risikerer at blive mørklagt fremover, vurderer eksperter.

Politik

»Før du svarer, skal du forlade ansvaret for proportionalitet i anerkendelse af et ekstremt forsigtighedsprincip«.

Sådan lød opfordringen i en mail til Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, fra Sundhedsministeriets daværende departementschef, Per Okkels, 14. marts sidste år. Det er et af flere eksempler på, hvordan regeringen har forsøgt at styre den interne kritik og uenighed om den politiske linje i coronakrisen.

Mailkorrespondancen vakte opsigt, fordi det kunne opfattes som en ordre til Brostrøm om at tilsidesætte sin faglighed.

Søren Brostrøm fortalte ikke selv om mailen til et af sine utallige pressemøder sammen med regeringen. Oplysningen kommet frem, fordi medier har fået aktindsigt i mailkorrespondancer mellem myndighederne efter offentlighedsloven.

Fremover er der risiko for, at den slags uenighed aldrig når frem til offentlighedens kendskab, vurderer eksperter på baggrund af en mail fra Sundhedsministeriet til Politiken. Som følge af den ny epidemilov, som trådte i kraft 1. marts, er der nemlig oprettet en ny Epidemikommission, hvis interne kommunikation som udgangspunkt er fortrolig:

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Madsen & Magten

 • Jens Dresling

  Madsen & Magten

  Henter…

  Lyt til Madsen & Magten: Dørmanden Tesfaye, et sandt retroforslag og Kofods livline

 • Madsen & Magten

  Henter…

  Lyt til Madsen & Magten: Redder regeringen Syriens-børn for at redde Kofod? Hvorfor er Bager bitter? Og fik Ellemann andet end en frisør-tid?

 • Madsen & Magten

  Henter…

  Lyt til Madsen & Magten: Børnene i Syrien presser Mette F., en længe ventet Instagram-fight og Thyra Franks ulykkelige beslutning

Annonce

For abonnenter