Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Aftryk. Søren, Solveig, Morten, Ulla, Irene og Loris har på hver deres måde gjort et helt særligt indtryk på eleverne.
Foto: Anders Rye Skjoldjensen/Mads Nissen/Astrid Dalum/Joachim Adrian/Joachim Adrian/Ivan Riordan Boll

Aftryk. Søren, Solveig, Morten, Ulla, Irene og Loris har på hver deres måde gjort et helt særligt indtryk på eleverne.

Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Særpriser til seks lærere, der gør indtryk på eleverne

Seks lærere får en særpris under Politikens Undervisningspris for at gøre en helt særlig indsats for deres elever.

Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om det er vidt forskellige arbejdsmetoder, de seks særprisvindere af årets undervisningspris hyldes for, deler alle evnen til at fange og gøre indtryk på deres elever.

Søren Birch, Svendborg Erhvervsskole

»Jeg elsker dig Søren«, opsummeres det kort og godt om en af de i alt seks særprisvindere, Søren Birch fra tømreruddannelsen på Svendborg Erhvervsskole.

Han modtager en af to særpriser til lærere på erhvervsuddannelser. Blandt andet for at kunne motivere sine elever og få dem til altid at føle, at de går glip af noget, hvis de ikke møder op til hans timer.

Søren Birch fra Svendborg Erhvervsskole formår at skabe at læringsrum, hvor eleverne kan eksperimentere og afprøve, og hvor der er plads til fejl. Kilde: Politiken TV / Klip: Peter Vintergaard / Videojournalist: Astrid Dalum

Solveig Guldberg Nielsen, Mercantec

Vinderen af den anden særpris findes i Viborg, hvor Solveig Guldberg Nielsen fra Mercantec formår at »gribe de unge, som alle andre ellers har opgivet«.

»Solveig er grunden til, at rigtig mange rastløse unge får en uddannelse og et normalt liv frem for det, der ellers lå i kortene«, lyder det blandt andet om hendes særlige indsats for at ændre udsatte unges livsforløb.

Solveig Guldberg Nielsen fra Mercantec i Viborg får en særpris for sin indsats for at ændre unges livsforløb. Kilde: Politiken TV

Morten Rimmen Petersen, Københavns Tekniske Gymnasium

I gymnasiekategorien går den ene særpris til Morten Rimmen Pedersen fra HTX Sukkertoppen, der skaber liv i matematik- og kemiundervisningen med blandt andet klaverspil og julesange. Han formår at vise sine elever, at skolen handler om mere end læring og karakterer.

»Han har vist, at skolen også kan være fyldt med humor, latter, jokes, sjove og farverige bukser samt musik«, hedder det blandt andet.

Morten Rimmen Petersen fra Københavns tekniske Gymnasium for at forholde sig aktivt til elevernes liv og verden omkring dem. Kilde: politiken.tv / Journalist: Britt Christensen / Videojournalist: Jakob Kyed Jakobsen

Ulla Stampe Jakobsen, Herlev Gymnasium og HF

Ulla Stampe Jakobsen får den anden særpris på det gymnasielle område. Hun underviser i idræt og matematik på Herlev Gymnasium og HF og får blandt kredit for at holde sig i bedre form end sine elever – hvilket dog ikke er den store bedrift, hvis man skal tro hende selv.

»Og hun har oven i købet fået mig til at elske matematik. Det kan ikke have været nemt for hende«, erkender en elev.

Ulla Stampe Jakobsen fra Herlev Gymnasium og HF får en særpris for at løfte de elever, for hvem gymnasiet ikke stod skrevet i vuggen. Kilde: politiken.tv / Videojournalist: Jakob Kyed Jakobsen

Irene Vester Petersen, Lille Værløse Skole

Irene Vester Petersen får den ene særpris i grundskolen. Hun får den for at arbejde med et bredt faglighedsbegreb og udnytter skolereformen til at lave nogle fordybende undervisningsforløb, hvor eleverne får tingene på forskellige kreative måder og også kommer ud af skolen.

Og det gør, at eleverne lærer mere.

»Vi husker det bedre, når vi gør det på forskellige måder. Og så er det sjovt«, siger Nina fra 4.b.

Irene Vester Petersen får en særpris i grundskolen for sine kreative undervisningsforløb. Kilde: politiken.tv / Journalist: Britt Christensen / Videojournalist: Jakob Kyed Jakobsen

Loris El-Haj, Sletten Skole

Den anden særpris i grundskolen går til Loris El-Haj fra Otterup på Fyn. Hun får en særpris for at være både lærer og et forbillede for elever i modtageklasser. Som 15-årige Sewar fra Syrien siger:

»Små børn glemmer hurtigt, hvad der sket. Men vi kan ikke glemme det. Hun er jo blevet lærer. Jeg tror godt, at jeg også kan gøre det«.

Loris El-Haj får en særpris for at være både lærer og et forbillede for elever i modtageklasser. Kilde: politiken.tv / Journalist: Britt Christensen / Videojournalist: Jakob Kyed Jakobsen / Klip: Henrik Haupt

Vinderne af særprisen modtager foruden hædren 25.000 kr. En tredjedel af beløbet skal bruges på projekter på skolen eller til efteruddannelse efter pristagernes valg.

Undervisningsprisen bliver uddelt i samarbejde med Lundbeckfonden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden