Aftryk. Søren, Solveig, Morten, Ulla, Irene og Loris har på hver deres måde gjort et helt særligt indtryk på eleverne.
Foto: Anders Rye Skjoldjensen/Mads Nissen/Astrid Dalum/Joachim Adrian/Joachim Adrian/Ivan Riordan Boll

Aftryk. Søren, Solveig, Morten, Ulla, Irene og Loris har på hver deres måde gjort et helt særligt indtryk på eleverne.

Undervisningsprisen

Særpriser til seks lærere, der gør indtryk på eleverne

Seks lærere får en særpris under Politikens Undervisningspris for at gøre en helt særlig indsats for deres elever.

Undervisningsprisen

Selv om det er vidt forskellige arbejdsmetoder, de seks særprisvindere af årets undervisningspris hyldes for, deler alle evnen til at fange og gøre indtryk på deres elever.

Søren Birch, Svendborg Erhvervsskole

»Jeg elsker dig Søren«, opsummeres det kort og godt om en af de i alt seks særprisvindere, Søren Birch fra tømreruddannelsen på Svendborg Erhvervsskole.

Han modtager en af to særpriser til lærere på erhvervsuddannelser. Blandt andet for at kunne motivere sine elever og få dem til altid at føle, at de går glip af noget, hvis de ikke møder op til hans timer.

Søren Birch fra Svendborg Erhvervsskole formår at skabe at læringsrum, hvor eleverne kan eksperimentere og afprøve, og hvor der er plads til fejl. Kilde: Politiken TV / Klip: Peter Vintergaard / Videojournalist: Astrid Dalum

Solveig Guldberg Nielsen, Mercantec

Vinderen af den anden særpris findes i Viborg, hvor Solveig Guldberg Nielsen fra Mercantec formår at »gribe de unge, som alle andre ellers har opgivet«.

»Solveig er grunden til, at rigtig mange rastløse unge får en uddannelse og et normalt liv frem for det, der ellers lå i kortene«, lyder det blandt andet om hendes særlige indsats for at ændre udsatte unges livsforløb.

Solveig Guldberg Nielsen fra Mercantec i Viborg får en særpris for sin indsats for at ændre unges livsforløb. Kilde: Politiken TV

Morten Rimmen Petersen, Københavns Tekniske Gymnasium

I gymnasiekategorien går den ene særpris til Morten Rimmen Pedersen fra HTX Sukkertoppen, der skaber liv i matematik- og kemiundervisningen med blandt andet klaverspil og julesange. Han formår at vise sine elever, at skolen handler om mere end læring og karakterer.

»Han har vist, at skolen også kan være fyldt med humor, latter, jokes, sjove og farverige bukser samt musik«, hedder det blandt andet.

Morten Rimmen Petersen fra Københavns tekniske Gymnasium for at forholde sig aktivt til elevernes liv og verden omkring dem. Kilde: politiken.tv / Journalist: Britt Christensen / Videojournalist: Jakob Kyed Jakobsen

Ulla Stampe Jakobsen, Herlev Gymnasium og HF

Ulla Stampe Jakobsen får den anden særpris på det gymnasielle område. Hun underviser i idræt og matematik på Herlev Gymnasium og HF og får blandt kredit for at holde sig i bedre form end sine elever – hvilket dog ikke er den store bedrift, hvis man skal tro hende selv.

»Og hun har oven i købet fået mig til at elske matematik. Det kan ikke have været nemt for hende«, erkender en elev.

Ulla Stampe Jakobsen fra Herlev Gymnasium og HF får en særpris for at løfte de elever, for hvem gymnasiet ikke stod skrevet i vuggen. Kilde: politiken.tv / Videojournalist: Jakob Kyed Jakobsen

Irene Vester Petersen, Lille Værløse Skole

Irene Vester Petersen får den ene særpris i grundskolen. Hun får den for at arbejde med et bredt faglighedsbegreb og udnytter skolereformen til at lave nogle fordybende undervisningsforløb, hvor eleverne får tingene på forskellige kreative måder og også kommer ud af skolen.

Og det gør, at eleverne lærer mere.

»Vi husker det bedre, når vi gør det på forskellige måder. Og så er det sjovt«, siger Nina fra 4.b.

Irene Vester Petersen får en særpris i grundskolen for sine kreative undervisningsforløb. Kilde: politiken.tv / Journalist: Britt Christensen / Videojournalist: Jakob Kyed Jakobsen

Loris El-Haj, Sletten Skole

Den anden særpris i grundskolen går til Loris El-Haj fra Otterup på Fyn. Hun får en særpris for at være både lærer og et forbillede for elever i modtageklasser. Som 15-årige Sewar fra Syrien siger:

»Små børn glemmer hurtigt, hvad der sket. Men vi kan ikke glemme det. Hun er jo blevet lærer. Jeg tror godt, at jeg også kan gøre det«.

Loris El-Haj får en særpris for at være både lærer og et forbillede for elever i modtageklasser. Kilde: politiken.tv / Journalist: Britt Christensen / Videojournalist: Jakob Kyed Jakobsen / Klip: Henrik Haupt

Vinderne af særprisen modtager foruden hædren 25.000 kr. En tredjedel af beløbet skal bruges på projekter på skolen eller til efteruddannelse efter pristagernes valg.

Undervisningsprisen bliver uddelt i samarbejde med Lundbeckfonden.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce